Mugoša najavljuje početak gradnje Gradskog pozorišta

Mugoša je kazao da je dugo bio optuživan da je rušenje bioskopa "Kultura", mjesto kojeg treba da se izgradi novo pozorište, njegovo djelo
131 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2014. 12:21h

Odlazeći gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša kazao je da će Glavni grad donacijom građevinske firme Ing Invest, koji će im pokloniti projekat za zgradu novog Gradskog pozorišta, uštedjeti oko 240.000 eura.

"Ova sredstva, koja smo planirali da uložimo u projekat za pozorište, uložićemo odmah u gradnju, kako bi Glavni grad konačno dobio moderno pozorište, kakvo zaslužuje", kazao je Mugoša tokom posjete preduzeću Ing-invest.

Direktor i arhitekta u ovoj firme Ilija Radulović kazao je da će njegovo timu od 31 čovjeka biti zadovoljstvo i izazov da ovakav projekat pokloni svom gradu, ali ipak nije mogao precizirati kada će biti završen.

"Pozorište je veoma složena građevina,koja se ne gradi svaki dan. To je bio i jedan od razloga zbog kojeg smo se odlućili na ovaj korak. Jer pozorište se gradi danas, i možda opet za dvadeset godina. Tako da je ovo jedinstvena prilika da pokažemo svoje znanje i profesionalnost", kazao je Radulović.

Iz arhive, Video: Nemanja Živaljević, TV Vijesti (2012)

Mugoša je kazao da je dugo bio optuživan da je rušenje bioskopa "Kultura", mjesto kojeg treba da se izgradi novo pozorište, njegovo djelo i pokazao je medijima zabilješku sa sastanka iz 2003. godine na kojem je odlučeno da se tamo gradi pozorište.

"Vidite da na tom sastanku mene nije ni bilo, a kao gradonačelnik sam bio voljan da izađe u susret toj odluci i Podgorici izgradim pozorište", kazao je Mugoša.

Glavni grad je tri puta raspisivao tender za projekat Gradskog pozorišta i na ni jednom od tendera nijesu dobili izvođača.

Direktorica Gradskog pozorišta Ivana Mrvaljević kazala je da je ova institucija trenutno "podstanar" u Kulturno informativnom centru "Budo tomović" dok glumci predstave izvode u DODEST sali ove ustanove.

Galerija

Bonus video: