"Jadran ekspres" ostavio putnike koji su krenuli za Split da u Dubrovniku čekaju više od četiri sata

"Vijesti" su poslale pitanja vlasniku "Jadran ekspresa", kompaniji "Globtour" iz Međugorja i pitale da li je ova situacija redovna i zašto putnici nijesu obaviješteni da moraju toliko da čekaju
306 pregleda 5 komentar(a)
Putnici "Jadran ekspresa", Foto: Čitalac "Vijesti"
Putnici "Jadran ekspresa", Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 20.08.2018. 06:35h

Autobus kotorskog prevoznika "Jadran ekspresa" ostavio je u petak veče oko 23 sata putnike koji su krenuli iz Crne Gore za Split da na autobuskoj stanici u Dubrovniku čekaju više od četiri sata.

Putnici, koji su putovali na relaciji Budva-Split, zvali su "Vijesti" da se žale da ih vozač nije obavijestio da treba da pređu u drugi autobus, niti da drugi autobus za Split moraju da čekaju više sati, do 3.30 ujutro.

U autobusu "Jadran ekspresa" bilo je 15-ak putnika, uglavnom Hrvata i nekoliko Crnogoraca. U Dubrovnik su stigli u petak veče oko 23 sata.

"U šoku smo, sada treba da prespavamo na autobuskoj stanici u Dubrovniku, jer nam kada smo polazili niko nije rekao da prelazimo u drugi autobus, ni kada će taj autobus doći", kazala je putnica iz Crne Gore. Dodaje da kada su pitali vozača šta će sada da rade, on im je odgovorio da ne zna i da on ide da spava.

"Vijesti" su poslale pitanja vlasniku "Jadran ekspresa", kompaniji "Globtour" iz Međugorja i pitale da li je ova situacija redovna i zašto putnici nijesu obaviješteni da moraju toliko da čekaju. Odgovor još nije stigao.

Osnivač i direktor kompanije Globtour iz Međugorja je Rajko Zelenika. On je prije tri mjeseca za “Vijesti” rekao da je u pokretanje biznisa i osnivanje kompanije u Crnoj Gori od 2012. do danas uložio više od dva miliona eura. Uredno je registrovao i licencirao svih 14 autobusa i registrovao 17 bilateralnih linija iz Crne Gore za Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Italiju, Albaniju, Austriju i Njemačku...

Zelenika važi za "cara autobusa" u regionu bivše Jugoslavije jer kontroliše više kompanija: “Globtour” i “Salinea” u BiH, “Croatiabus” u Hrvatskoj, “Jadran Ekspres” u Srbiji i istoimenu kompaniju u Crnoj Gori, “Adria Tours” u Albaniji. U jesen prošle godine Zelenika je postao i jedinstven slučaj da je kao privrednik iz regiona bivše Jugoslavije postao vlasnik jedne od najuglednijih kompanija za prevoz putnika u jednoj od najrazvijenijih država Evrope - Njemačkoj. Kupio je posrnuli čuveni “Deutsche Touring” iz Frankfurta koji ima tradiciju dugu preko 70 godina i spasao tu kompaniju bankrota.

Zelenikine kompanije zapošljavaju preko 600 ljudi i raspolažu sa skoro 300 modernih autobusa koji redovnim linijama povezuju region zapadnog Balkana sa zapadnom, centralnom i sjevernom Evropom.

Bonus video: