Dragan Samardžić unaprijeđen u admirala

Na današnjoj sjednici je utvrđen Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u mirovnu misiju EU
194 pregleda 0 komentar(a)
viceadmiral Dragan Samardžić, Foto: Arhiva Vijesti
viceadmiral Dragan Samardžić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.03.2014. 19:12h

Savjet za odbranu i bezbjednost donio je danas odluku o unapređivanju viceadmirala Dragana Samardžića, načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, u čin admirala.

Na današnjoj sjednici je utvrđen Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u mirovnu misiju Evropske Unije „Europian Union Training Mission Mali (EUTM)“ u Maliju, koji će podnijeti Skupštini Crne Gore na razmatranje po skraćenom postupku. Predlogom odluke je predviđeno da se u ovu misiju Evropske Unije uputi jedan oficir Vojske Crne Gore uz mogućnost rotacije.

Kako se navodi u saopštenju, Savjet je afirmisao normativne i organizacione aktivnosti u bezbjednosnom sektoru koji su u funkciji NATO integracija.

Sjednici je predsjedavao Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a prisustvovali su članovi Savjeta predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović.

Sjednici Savjeta su po pozivu prisustvovali potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Duško Marković, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija dr Igor Lukšić, ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović – Đurišić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost mr Boro Vučinić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić.

Bonus video: