Desetine Ukrajinaca se od sukoba sa Rusijom sklonilo u Budvu

Prema tvrdnjama naših sagovornika, mnogi od njih kupuju i nekretnine, a da ih je sve više potvrđuje i to da se ukrajinski jezik sve više može čuti u prodavnicima i na ulici
16 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2014. 08:10h

Na desetine ukrajinskih državljana, sa svojim porodicama, proteklih par sedmica, u jeku rusko-ukrajinske krize, sklonili su se u Budvu.

"Vijestima" je više ruskih i ukrajinskih državljana, koji godinama unazad žive u Budvi, reklo da u gradu ima sve više Ukrajinaca, koji su odlučili da dođu na Crnogorsko primorje.

Prema tvrdnjama naših sagovornika, mnogi od njih kupuju i nekretnine, a da ih je sve više potvrđuje i to da se ukrajinski jezik sve više može čuti u prodavnicima i na ulici.

Inače, turistički radnici već strepe od posljedica ukrajinsko-ruskog sukoba na predstojeću ljetnju sezonu, s obzirom da sa tih tržišta tradicionalno dolazi veliki broj gostiju svake godine.

Iz Crnogorskog turističkog udruženja tako su upozorili da Vlada mora biti oprezna kod komentarisanja i odluka vezanih za taj sukob, a čelnik tog udruženja Žarko Radulović je ocijenio i da lažne vijesti, poput one da je Crna Gora uvela sankcije Rusiji, prave štetu i unose nemir.

„Vlada Crne Gore treba dobro da razmotri eventualne posljedice ovakvih odluka na predstojeću sezonu. Treba takođe da se demanti dostavi ruskim medijima”, ističu iz CTU.

Bonus video: