Tivat: Instalirani novi podzemni kontejneri za skupljanje otpada

Njihova vrijednost iznosi 26.500 eura, od ukupno 107 hiljada, koliko je opredijeljeno Opštini Tivat u okviru ovog regionalnog projekta
75 pregleda 1 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.03.2014. 14:03h

Radnici JP Komunalno Tivat i firme “Eurotim Eco” iz Splita,danas su u Arsenalskoj ulici preko puta Porto Montenegra instalirali nove podzemne kontejnere za sakupljanje komunalnog otpada.

Sjutra će isti kontejneri biti postavljeni i na već pripremljenoj lokaciji kod restorana “Big Ben” u Donjoj Lastvi.Kontejneri koji će biti postavljeni na ovim lokacijama nabavljeni su u okviru IPA projekta “Zero Waste- Nula otpada”.

Njihova vrijednost iznosi 26.500 eura, od ukupno 107 hiljada, koliko je opredijeljeno Opštini Tivat u okviru ovog regionalnog projekta, koji se realizuje kroz IPA Adriatic program, finansiran od strane EU.

Za korištenje ovih kontejnera JKP Tivat neće morati da nabavi specijalno vozilo sa dizalicom kakvo se inače ,koristi za pražnjenje sličnih podzemnih pouda za sakupljanje otpada. Naime, jame za ove kontejnere opremljene su hidrauličnim mehanizmom koji se priključuje na vazdušnu instalaciju vozila za odnošenje otpada nakon čega sam podiže posude sa otpadom iz podzemne jame.

Bonus video: