Kolašin: Pozvala inspekciju, pa dobila otkaz

“Inspektor rada je po mom pozivu došao 16. aprila, a već sljedećeg dana mi je Šćapanović kazao da ne dolazim na posao"
452 pregleda 14 komentar(a)
Svetlana Medenica, Foto: Dragana Šćepanović
Svetlana Medenica, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 08.03.2014. 18:13h

Kolašinka Svetlana Medenica tvrdi da je od 1. oktobra 2012. do 17. aprila 2013. radila u Centru za socijalni rad bez ugovora o radu i plate.

Nakon što je, kako kaže, pozvala inspekciju rada, rukovodilac kolašinske kancelarije Centra za socijalni rad Duško Šćepanović zabranio joj je da dolazi na posao.

“Inspektor rada je po mom pozivu došao 16. aprila, a već sljedećeg dana mi je Šćapanović kazao da ne dolazim na posao. Zabranio mi je i pristup kancelarijama Centra za socijalni rad pa sam podnijela tužbu Osnovnom sudu. Iako je od tada prošlo više od godinu, još nije zakazano ni pripremno ročište,” kazala je Medenica.

Iz dokumentacije koju je dostavila “Vijestima” vidi se da je inspektor rada konstatovao da ju je zatekao kako obavlja poslove socijalnog radnika i da poslodavac ne posjeduje ni jednu vrstu ugovora sa njom.

Zaključeno je da ona ispunjava sve uslove za radno mjesto na kojem je zatečena, pa je inspekcija naložila da se otklone sve nepravilnosti .

“Ne samo da nijesu ispoštovali ništa od onog što je inspektor sugerisao, već sam i udaljena s posla. Nekoliko puta sam se obraćala nadležnima u Centru za socijalni rad u Podgorici, u okviru kojeg je kancelarija u Kolašinu, tražila objašnjenje ali uzaludno. Ogorčena sam i bijesna, naročito jer su na moje mjesto naknadno primili drugu osobu”, kaže Medenica.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja nijesu željeli da komenatrišu tvrdnje Medenice, navodeći da je u toku sudski spor.

Oni su naveli da je Centar za socijalni rad sproveo zakonsku porceduru raspisivanja oglasa za radno mjesto u Kolašinu. D.Šć.

Ministarstvo neće da priča o slučaju jer je u toku sudski postupak

Bonus video: