Podgorica: Penzionerski klubovi prodavali piće bez dozvole

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da su zakupci klubova na Zabjelu i u Donjoj Gorici kažnjeni sa po 150 eura
304 pregleda 19 komentar(a)
Klub penzionera Zabjelo, Foto: Zoran Đurić
Klub penzionera Zabjelo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.03.2014. 19:22h

Turistička inspekcija zatvorila je penzionerske klubove u podgoričkim naseljima Zabjelo i Donja Gorica, jer su nelegalno prodavali piće gostima.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da su zakupci ova dva kluba kažnjeni sa po 150 eura i da će moći da obavljaju poslove kada pribave odobrenje za rad.

"Izvršen je inspekcijski nadzor tri kluba penzionera "Zabjelo", "Donja Gorica" i "Konik 3" koji ne obavljaju ugostiteljsku djelatnost već dva mjeseca. Klub penzionera "Zabjelo" zatvoren je 19. februara, a klub penzinera "Donja Gorica" 18. februara jer je Turistička inspekcija utvrdila da subjekti nadzora obavljaju ugostiteljsku djelatnost bez odobrenja za rad", odgovorili su “Vijestima” iz uprave.

Sekretar podgoričkog Udruženja penzionera Puniša Stanišić kazao je da su oni pokrenuli inicijativu da se zatvore svi klubovi koji rade nelegalno.

"Klubovi nijesu imali odobrenje za rad, koje izdaje naše Udruženje i nijesu bili registrovani kao privredno preduzeće, već su radili na divlje. Odlučili smo tako jer ne želimo da niko radi nelegalno u okviru ovog Udruženja, makar se penzioneri nigdje ne okupljali", kazao je Stanišić “Vijestima”.

On je istakao da penzionerski klub na Koniku ima odobrenje za rad, ali da se zakupac još nije registrovao kao privredno preduzeće.

Na vratima klubova u Donjoj Gorici i na Zabjelu nije istaknuto nikakvo obavještenja o razlozima zatvaranja.

Penzioner iz Donje Gorice Milutin Radunović tvrdi da u klubu i nije baš bilo puno prometa, a da je zakupac imao i veliki dug za struju.

Novi prostor za klub na Zabjelu

Predsjednik mjesnog udruženja penzionera "Zabjelo" Petar Vukadinović rekao je da se njihov klub nalazi u trošnoj zgradi, sa dotrajalim instalacijama.

"Dosta je neuslovan, prokišnjavao je, sijalična mjesta su bila u kvaru, instalacija dotrajala, stara zgrada, a niko nije želio da ulaže. Iz Udruženja su nam obećali da ćemo dobiti nove prostorije za klub", rekao je Vukadinović.

Bonus video: