Podgorica: Dječak našao novčanik sa 320 eura i vratio ga vlasniku

Gest osnovca zadivio je Ivanovića, koji je “Vijestima” ispričao šta se desilo. U utorak je izgubio novčanik, u kojem su bila sva njegova lična dokumneta i 320 eura
161 pregleda 110 komentar(a)
Nemanja Bujišić, Foto: Vesko Belojević
Nemanja Bujišić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.03.2014. 08:28h

Četrnaestogodišnji Nemanja Bujišić iz Podgorice našao je prije dva dana novčanik, a zatim se potrudio da nađe i onoga ko ga je izgubio, kako bi mu ga vratio. Nedugo zatim, novac i dokumenta, predao je sugrađaninu Igoru Ivanoviću.

Gest osnovca zadivio je Ivanovića, koji je “Vijestima” ispričao šta se desilo. U utorak je izgubio novčanik, u kojem su bila sva njegova lična dokumneta i 320 eura. Kada se već pomirio sa tim da je novčanik izgubljen, pozvali su ga i rekli da je njegov novčanik na Koniku pronašao jedan dječak.

Nemanja je kazao “Vijestima” da se tog dana biciklom vraćao od druga sa kojim je vježbao zadatke za pismeni. “Kada sam prolazio pored vulkanizerske radnje vidio sam novčanik. Zaustavio sam se, jer sam pomislio da je ispao nekom iz radionice ili nekom od njihovih mušterija, podigao novčanik i unio ga u radionicu”.

Kada je ušao unutra pitao ih je da li je novčanik nekog od njih.

“Dao sam novčanik vulkanizeru, on ga je otvorio, vidio dokumenta i pozvao vlasnika, a zatim smo ga skupa sačekali. Kada je došao zahvalio se, častio me 20 eura i ja sam otišao”, ispričao je Nemanja.

Rekao je da je samo svojoj porodici ispričao da je pronašao novčanik i vratio ga vlasniku, i da su i oni bili zadovoljni njegovim gestom: “Nisam pričao nikom drugom, ni svojim drugovima u školi”.

Ivanović je oduševljen Nemanjinim gestom. Zato je pozvao “Vijesti” sa željom da upozna javnost sa svime, kako bi se i na taj način zahvalio Nemanji.

"Nisam očekivao da ću pronaći novčanik. Naprotiv, već sam se bio pomirio sa time da novčanika nema. Krenuo sam prema mjestu za koje sam pretpostavio da mi je novčanik tu ispao kada me pozvao vlasnik servisa. Rekao mi da je dječak pronašao novčanik i vratio ga. Sve je bilo unutra, kompletan iznos novca koji sam imao, sva dokumenta. Želim i na ovaj način da se zahvalim Nemanji što mi je sve to vratio i spasio me da se ne motam ponovo i vadim dokumenta. Ovakvi gestovi vraćaju vjeru u to da nije sve izgubljeno, naročito kada nešto ovakvu uradi dječak od svega 14 godina”, rekao je Ivanović.

Bonus video: