Za služenike i namještenike 50 stanova

Komisija za rješavanje stambenih potreba, odmah nakon stupanja na snagu Odluke, raspisaće oglas o raspodjeli stanova
4 komentar(a)
nekretnine, stanovi, kuća, hiljadu plus, Foto: Shutterstock
nekretnine, stanovi, kuća, hiljadu plus, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.03.2014. 17:30h

Glavni grad dodijeliće 50 stanova za potrebe lokalnih službenika i namještenika.

Iz podgoričkog biroa za odnose s javnošću, saopšteno je da je Skupština Glavnog grada na sjednici održanoj 25. februara donijela Odluku o rješavanju stambenih potreba lokalnih službenika i namještenika organa uprave Glavnog grada.

Oglasom će se za potrebe lokalnih službenika i namještenika, a prema Planu rješavanja stambenih potreba, podijeliti 50 stanova.

"I to 30 stanova koji su završeni i spremni za useljenje, a za 20 stanova rok za završetak radova je kraj godine“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Odluka o rješavanju stambenih potreba lokalnih službenika i namještenika organa uprave Podgorice stupiti na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu.

Komisija za rješavanje stambenih potreba, odmah nakon stupanja na snagu Odluke, raspisaće oglas o raspodjeli stanova.

Kako su kazali iz PG biroa, razlozi za izradu nove Odluke su izmjene i dopune Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada, koji je stupio na snagu početkom ove godine.

"Njime je dato ovlašćenje nadležnom organu jedinice lokalne samouprave da svojim propisom utvrdi postupak, način i kriterijume za rješavanje stambenih potreba lica čiji je rad od interesa za jedinicu lokalne samuprave“, kaže se u saopštenju.

Razlozi koji su uticali da se pristupi izradi odluke su i to što je na Pravilnik kojim su bila uređena ta pitanja, podnijeta inicijativa za ocjenu ustavnosti i zakonitosti, "kao i to da se neka pitanja urede na još kvalitetniji način".

Bonus video: