Gradonačelnici saglasni: Intenzivirati saradnju Cetinja i Rijeke

Kako se navodi, Bogdanović je kazao da odnosi dva grada u narednom periodu moraju biti intenzivirani, sa čim se saglasio Obersnel
54 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.03.2014. 19:18h

Cetinje i Rijeka treba da inteziviraju saradnju, koja može biti unaprijeđena i kroz zajednički angažman u pogledu projekata Evropske unije (EU), konstatovali su gradonačelnici Aleksandar Bogdanović i Vojko Obersnel.

Bogdanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, danas boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Rijeci, gdje se sastao Obersnelom i predsjednicom gradskog vijeća Doroteom Pešić – Bukovac.

"Tokom sastanka, upriličenog u Gradskoj kući u Rijeci, gradonačelnici gradova pobratima razmijenili su informacije o aktivnostima dvije lokalne administracije, pri čemu je posebno razgovarano o smjernicama vezanim za buduću bilateralnu saradnju", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Bogdanović je kazao da odnosi dva grada u narednom periodu moraju biti intenzivirani, sa čim se saglasio Obersnel.

"Obersnel, ujedno i član Odbora Komiteta regiona EU, istakao je kako saradnja Rijeke i Cetinja može biti unaprijeđena i kroz zajednički angažman u pogledu projekata EU", kaže se u saopštenju.

Uz saradnju na kulturnom, sportskom i administrativnom planu, razgovarano je i o mogućnostima koje se tiču partnerstva u oblasti visokog obrazovanja, ali i podsticanja realizacije drugih projekata od obostranog interesa.

"Bogdanović je pozvao Obersnela da posjeti Cetinje. Kako je Rijeka prije nekoliko godina bila domaćin manifestacije Dani Cetinja u Rijeci, razmatrane su mogućnosti o Danima Rijeke na Cetinju, a nakon toga i nove slične manifestacije u Hrvatskoj", zaključuje se u saopšteju.

Bonus video: