CZIP organizuje petodnevni ornitološki kamp

Za sve volontere i ljubitelje ptica obezjeđen je smještaj, prevoz i hrana, dok se zainteresovani mogu prijaviti na broj telefona 067/879-394 do 28. marta
0 komentar(a)
Ptica, Foto: Shutterstock
Ptica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.02.2014. 11:51h

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) organizuje petodnevni ornitološki kamp koji će biti održan na području specijalnog rezervata prirode Tivatska solila u periodu od trećeg do sedmog marta.

Iz CZIPA je saopšteno da će nakon toga biti održan oritološki kamp od 10. do 14. marta na području parka prirode Hutovo blato u Bosni i Hercegovini, koji će biti poslednji u nizu od ovih kampova.

Ove aktivnosti se sprovode u sklopu aktivnosti IPA prekograničnog projekta "ORNIBA-zaštita ptičjih vrsta na Balkanu: Zajednička intervencija Bosne i Hercegovine i Crne Gore" finansiranog od strane Evropske unije, kojeg zajednički organizuje sa partnerskim organizacijama iz Bosne i Hercegovine-Oxfam Italia, Naše ptice i Novi val, kao i sa Opštinom Tivat.

"Cilj kampova je praćenje proljećnog aspekta migracije ptica, kao i nastavak obuke istraživača za rad na terenu. Obuka će biti vršena kroz teorijski i praktični dio putem radionice o aspektima fenomena migracije ptica i primjene znanja tokom istraživačkog rada na području specijalnog florističko-faunističkog rezervata Tivatska solila i parka prirode Hutovo blato u Bosni i Hercegovini", navodi se u saopštenju.

Za sve volontere i ljubitelje ptica obezjeđen je smještaj, prevoz i hrana, dok se zainteresovani mogu prijaviti na broj telefona 067/879-394 do 28. marta za Tivatska solila i do trećeg marta za Hutovo blato.

Bonus video: