Miljanić o promjenama u Policiji: Neka i Stojanović ode

“Direktor policije treba makar zbog moralne odgovornosti da ponudi svoju ostavku”
2 komentar(a)
Zoran Miljanić, Foto: Boris Pejović
Zoran Miljanić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.02.2014. 07:46h

Smjene u vrhu podgoričkog Centra bezbjednosti samo su kozmetičke, ocijenio je poslanik Građanskog kluba Demokratskog fronta Zoran Miljanić.

On je naglasio da je direktor UP Slavko Stojanović morao sam da ode jer je hijerarhijski najodgovorniji u sistemu UP.

“Direktor policije treba makar zbog moralne odgovornosti da ponudi svoju ostavku”, rekao je on.

Zbog propusta u izvršavanju policijskih zadataka u slučajevima paljenja vozila ND “Vijesti” i incidenta u Urgentnom centru, Stojanović je smijenio rukovodioce CB Podgorica Branislava Živkovića i njegovog zamjenika Jovicu Rečevića.

Uprkos tome što je Živkovića smijenio sa mjesta načelnika CB-a, Stojanović ga je ostavio na poziciji šefa kriminalistike, najbitnijem segmentu u policijskom radu.

“Ovaj put odgovornost je pala na dvojicu rukovodilaca CB Podgorica, međutim, tu postoji nelogičnost - načelnik CB-a je bio pretpostavljeni sam sebi, jer je bio i sopstveni pomoćnik za kriminalističku policiju. On je direktno odgovoran za nečinjenje ili neraščišćavanje slučajeva ili za nesavjestan rad”, ocijenio je Miljanić.

On je kazao da je nakon nerasvjetljavanja svih slučajeva koji su se dogodili u posljednje vrijeme - paljenje vozila i eksplozivni napad na redakciju “Vijesti”, incident u UB, bombaški napad na načelnika barske policije, ovakav slijed događaja nelogičan.

Bonus video: