Mještani kučkog sela Kupusci očekivali kišu pa izazvali požar: Kuće bile ugrožene

Pripadnici Službe zaštite su tokom vikenda intervenisali na gašenju više manjih požara
269 pregleda 14 komentar(a)
Kupusci, gašenje požara, Foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorica
Kupusci, gašenje požara, Foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorica
Ažurirano: 12.08.2018. 17:31h

Domaćinstva u kučkom selu Kupusci bila su ugrožena danas zbog velikog požara koji su izazvali mještani.

Pripadnici podgoričke Službe zaštite su od vatrene stihije zaštitili četiri kuće.

Prema riječima komandira Službe zaštite Andrije Čađenovića, požar je izbio u subotu, a nakon intervencije vatrogasaca ubrzo je stavljen pod kontrolu.

"Taj požar su juče građani izazvali čisteći imanja, jer su se nadali kiši u popodnevnim časovima. Međutim, kiša u tom predijelu nije padala", kazao je Čađenović.

Veliki front požara se od Kupusaca kretao ka Sjenici.

Kako bi zaštitili domaćinstva, a požar u potpunosti ugasili, Čađenović je kazao da su angažovani avioni Direktorata za vanredne situacije.

"Požar je sad stavljen pod kontrolu, gore na terenu su naše dvije posade raspoređene i gase. Danas oko 14 časova bile su ugrožene četiri kuće u tom selu, ali su ih vatrogasci uspješno odbranili i odbili požar od njih, tako da je za sada situacija pod kontrolom. Očekujemo brzo i dejstvovanje aviona za gašenje požara iz direktorata za vanredne situacije, i mislim da će do večeras taj požar biti ugašen u potpunosti. Osim ovog aktivnog požara, intetvenisali smo na brdu Dajbabska gora, Mojanovićima, Matagužima i u Balabanima, sve trava i nisko rastinje. I ti su požari likvidirani. Osim toga prevezli smo i četiri vode u bezvodna područja Kisjelice, Pikalje, Barlaj i Gradac.

Pripadnici Službe zaštite su tokom vikenda intervenisali na gašenju više manjih požara.

Bonus video: