Nepravilnosti u podgoričkoj Komunalnoj: Nezakonito radi 17-oro

Iz MUP-a je saopšteno da teče rok za otklanjanje nepravilnosti
138 pregleda 1 komentar(a)
Komunalna policija, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Komunalna policija, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.02.2014. 17:28h

Upravna inspekcija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) utvrdila je tokom kontrole podgoričke Komunalne policije da postoje nepravilnosti u “postupku zapošljavanja i raspoređivanja pojedinih radnika ove službe”.

Iz MUP-a je saopšteno da su Komunalnu policiju kontrolisali 20. januara i da rok za otklanjanje pronađenih nepravilnosti još teče.

Nezvanični, ali pouzdani izvori “Vijesti”, tvrde da su nezakonitost pri zapošljavanju utvrdili kod 17 radnika Komunalne policije, na čijem čelu je Goran Janković.

“Inspekcijskim nadzorom utvrđene su nepravilnosti u postupku zapošljavanja i raspoređivanja pojedinih službenika i namještenika u Komunalnoj policiji i konstatovane su zapisnikom o inspekcijskom nadzoru”, saopšteno je “Vijestima” iz resora Raška Konjevića.

Glavni grad je u utorak raspisao interni oglas za popunu 17 radnih mjesta u Komunalnoj policiji, ali nije preciziran uslov da se mogu prijaviti samo kandidati koji već imaju zasnovan radni odnos.

Traže, između ostalog, dva vozača vozila ,,pauk“, četiri pomoćna radnika za premještanje vozila „paukom", izvršioca za manje složene poslove obrade i evidencije akata, dva komunalna nadzornika, tehničkog sekretara, savjetnika za pravne poslove...

Iz Komunalne policije i Glavnog grada nijesu odgovarali na pitanja “Vijesti” da li je interni oglas raspisan kako bi se ponovo zaposlili radnici koji su do sada radili nezakonito

Iz Komunalne policije i Glavnog grada nijesu odgovarali na pitanja “Vijesti” da li je interni oglas raspisan kako bi se ponovo zaposlili radnici koji su do sada radili nezakonito.

“Vijesti” su krajem januara, pozvavši se na nezvanične izvore, objavile da u Komunalnoj policiji ima zaposlenih čija stručna sprema nije odgovarajuća za posao koji obavljuju. Do juče niko nije demantovao ni navode iz teksta o postojanju anonimne prijave, u kojoj se traži provjera diploma pojedinih radnika.

Na sajtu Glavnog grada je u srijedu objavljen javni oglas za prijem dva komunalna policajca i pomoćnika direktora Službe za zajedničke poslove. Mnogi interni oglasi raspisani su protekle sedmice, u kojima Glavni grad zapošljava radnike na neodređeno vrijeme. Osim u Komunalnoj policiji, internim oglasima se traže radnici i u Centru za informacioni sistem, Sekretarijatu za finansije, Službi za zajedničke poslove i Upravi lokalnih javnih prihoda. I.Č.

Bonus video: