Dio zgrade "Lipa" na Zabjelu od juče bez struje

Stanari zgrade iz Ulice Blažene Ozane ostali su juče oko podne bez struje jer brojila nijesu preveli na svoje ime
856 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2014. 12:31h

Stanari zgrade „Lipa”, iz Ulice Blažene Ozane na Zabjelu, ostali su juče oko podne bez struje, a do poslijepodne su je dobili samo oni koji su izmirili dugovanja.

Duško Mihailović i Velibor Golubović, koji žive u zgradi, u Elektrodistribuciji su saznali da im je struja isključena, jer brojila nijesu preveli na svoje ime.

„Prije nekoliko mjeseci sam potpisao protokol sa Elektrodistribucijom o plaćanju računa i tada nije smetalo što brojilo nije na moje ime”, kazao je Mihailović.

Iz EPCG su pojasnili da su isključili struju, jer se stanovi vode na građevinsko preduzeće „Lipa”, za koje je pokrenut stečajni postupak.

„Preduzeće je radi zaštite svojih potraživanja isključilo sve pretplatne brojeve koji se vode na pomenuto preduzeće. I sami stanovnici ove zgrade znaju da račune za električnu energiju ne dobijaju na svoje ime, već na DOO 'Lipa'”, saopštili su iz EPCG.

Golubović tvrdi da su im struju isključili bez upozorenja i obavještenja.

Iz EPCG su pojasnili da su isključili struju, jer se stanovi vode na građevinsko preduzeće „Lipa”, za koje je pokrenut stečajni postupak.

„Da su nas makar obavijestili, odmah bi preveli brojila”, kazao je Golubović.

Iz EPCG su saopštili da će potrošači iz pomenute zgrade dobiti struju tek kada plate sva dugovanja.

„Donijeli smo odluku da sve potrošače koji svoja dugovanja svedu na 0 eura odmah priključimo na mrežu, dok će se u međuvremenu postupati po posebnoj proceduri o promjeni imena kupca kod nelegalnih potrošača”, navodi se u saopštenju.

Većina stanara sinoć je bila bez struje.

Iz EPCG tvrde da se građevinska firma „Lipa” sa Cetinja u njihovoj bazi vodi kao nelegalni kupac, što znači da „nema zvanično izdatu elektroenergetsku saglasnost”, i da niko od stanara nije zatražio da prevede sat na svoje ime.

Mihailović (foto: Savo Prelević)

Apelovali su na sve građane da pokrenu besplatnu proceduru promjene imena potrošača, kako ne bi imali problema.

Zgrada na Zabjelu ima 160 stanova, a većina je kupljena u okviru Vladinog projekta „1000+”. Zbog dugovanja „Lipe” oni su ranije imali problema sa liftom, kanalizacijom i neasfaltiranom ulicom.

Reporteri morali da izađu van

Obezbjeđenje u zgradi Elektrodistribucije nije dozvolilo reporterima “Vijesti” da fotografišu i razgovaraju sa stanarima unutar zgrade.

Kazali su da to čine „po naređenju pretpostavljenih”, jer se reporteri nalaze na "privatnom vlasništvu", bez dozvole.

Radnik obezbjeđenja nije želio da saopšti ime „pretpostavljenog” koji mu je naredio da reporterima naloži da izađu iz zgrade Elektrodistribucije, uz obrazloženje da to nije ni bitno.

Galerija

Bonus video: