Besplatan bežični internet u Nikšiću na dvije lokacije

„Na tim lokacijama građani Nikšića mogu pristupiti besplatnom bežičnom internetu pomoću Wireless mreže pod nazivom Free Montenegro“
71 pregleda 2 komentar(a)
Filozofski fakultet, Nikšić, Foto: Facebook
Filozofski fakultet, Nikšić, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.02.2014. 16:01h

Građani Nikšića, u sklopu realizacije projekta Wireless Montenegro, od danas mogu koristiti besplatan internet na dvije lokacije, Filozofskom i Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

„Implementacija besplatnog bežičnog interneta na lokaciji Filozofskog fakulteta pruža i stanarima studentskog doma korišćenje te povoljnosti. Na lokaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, tu povoljnost mogu koristiti i učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole“, navodi se u saopštenju Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Kako je i najavljeno krajem prošle godine, u saradnji sa čelnicima nikšićke Opštine i rukovodstvom najvažnijih institucija u gradu, za relativno kratko vrijeme Nikšićanima je omogućen besplatan bežični internet na tim lokacijama, a narednih dana dobiće ovu povoljnost i na još par najfrekventnijih lokacija u gradu pod Trebjesom.

„Na tim lokacijama građani Nikšića mogu pristupiti besplatnom bežičnom internetu pomoću Wireless mreže pod nazivom Free Montenegro“, navodi se u saopštenju.

Realizacija tog projekta, kako se dodaje, podrazumijeva da u užem gradskom jezgru bežični internet bude besplatno dostupan građanima.

„Paralelno sa tim aktivnostima, pokrivaju se i dodatne lokacije u Podgorici i Budvi. Takođe, preduzimaju se aktivnosti i obavljaju procedure za početak implementacije besplatnog WiFi interneta za građane Bara“, rekli su iz Ministarstva.

Sekretar Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, Sandra Veličković, saopštila je da je na tom planu Ministarstvo posvećeno stvaranju uslova za pristup elektronskim komunikacionim uslugama pod jednakim uslovima za sve građane Crne Gore.

Bonus video: