Sajamski dan u Tivtu: Veliko interesovanje za učenje u inostranstvu

Organizator sajma je agencija “KUB Travel Enterprises” iz Beograda u saradnji sa NVO “Montenegrohelp” iz Podgorice
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2014. 14:42h

Veliki broj posjetilaca – srednjoškolaca, studenata i njihovih roditelja, okupio se u prostorijama međunarodne škole “Knightsbridge International Montenegro” (KSI) u Tivtu gdje je održana prezentacija 16-tog Međunarodnog sajma obrazovanja i kurseva jezika u inostranstvu KUB EDUCO koji se tradicionalno održava u Beogradu i Podgorici.

Organizator sajma je agencija “KUB Travel Enterprises” iz Beograda u saradnji sa NVO “Montenegrohelp” iz Podgorice, a oni su jedan sajamski dan priredili u Tivtu i to u ovdašnjoj jedinoj međunarodnoj školi koja je prva IB sertifikovana obrazovna ustanova u Crnoj Gori.

Svoj obrazovni program ovdje su predstavile obrazovne škole stranih jezika, srednje škole i koledži iz Švajcarske, SAD, Velike Britanije poput “Academic Summer”, “Bucksmore Summer Programmes”, “Millfield English Language Holiday Courses”, “Cambridge Tutors College”, i “d’Overbroeck’s Oxford”, obrazovne grupacije ISIS, te predstavnici švajcarskih univerziteta “Swiss Education Group” koji su imali posebnu prezentaciju, a svoj štand na sajmu je imala i ambasada Kanade u Srbiji i Crnoj Gori.

“Raduje nas ovako dobra posjećenost, pa ćemo se potruditi da sajam već naredne godine bude još obimniji i bolji što se broja izlagača tiče. Smatramo veoma bitnim to da se u Crnoj Gori podigne svijest o značaju međunarodnog obrazovanja”, kazala je Slavica Milić, marketing koordinator KSI Montenegro škole.

Ta škola inače, svojim programima pokriva djecu uzrasta od 3 do 15 godina, a izlagači na sajmu predstavili su ponudu namijenjenu većinom mladim starosti od 15 do 18 godina.

Ističući da im je čast da sarađuju sa “KUB EDUCO” sajmom koji je najznačajnija manifestacija tog tipa na eks-YU prostorima sa tradicijom od 25 godina, direktor KSI Montenegro škole Alek Džigins “Vijestima” je rekao da je “parterstvo KSI Montenegra kao lidera u međunarodnom obrazovanju u Crnoj Gori, sa tom institucijom odlična stvar za Crnu Goru ali i za cijeli region.”

Galerija

Bonus video: