Zbog požara na instalacijama, stanari studentskog doma noć proveli u mraku

Iz tehničke službe studentskih domova saopštili da bi instalacije trebalo da budu popravljene sjutra, a studenti da dobiju struju
59 pregleda 8 komentar(a)
Požar u Studentskom domu u PG, Foto: Boris Pejović
Požar u Studentskom domu u PG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.02.2014. 17:45h

Oko stotinu studenata provelo je noć sa nedjelje na ponedjeljak u mraku ili pod šterikama, nakon što je izgrojela instalacija u prvoj fazi studentskih domova.

Zbog izgorjele instalacije je 50 soba ostalo bez struje, dok se još ne zna uzrok požara.

Iz tehničke službe studentskih domova saopštili da bi instalacije trebalo da budu popravljene i zamijenjene sjutra, a studenti da dobiju struju.

Reporteri “Vijesti” bili su danas oko 16 časova u ovim sobama, gdje gotovo da nije bilo nikoga. U hodniku se osjećao smrad izgorjelih kablova, a razvodna kutija na četvrtom spratu studentskog doma potpuno je izgorjela, ostavivši ogromnu crnu fleku na zidu oko nje.

Novinari su zatekli jednu djevojku kako u svojoj sobi uči pod šterikom a koja nije bila raspoložena za priču sa medijima.

Načelnik podgoričke vatrogasne jedinice Vidak Đelević tvrdi da je požar prijavljen u nedjelju oko 23 časa i da je ugašen za desetak minuta sa dva vozila i sedam vatrogasaca.

Bemax će rekonstruisati cijeli dom

Direktor građevinske firme "Bemax" Veselin Kovačević kazao je juče da će njegovo preduzeće besplatno sanirati kvar na instalaciji.

On je rekao da su već angožovali preduzeće "Ramel" iz Nikšića, koje će izvršiti popravku i zamjenu dotrajale instalacije.

"Ono što se već do 12 sati uspjelo uraditi je da se prespajanjem omogući rad lifta-platforme za invalidna lica i centralni sistem grijanja i dovoda tople vode u studentske sobe. Mislimo da ćemo do sjutra uspjeti da sve vratimo u funkciju, naravno sa novom instalacijom i opremom”, kazao je Veselin Kovačević.

Kovačević tvrdi da će Bemax nakon sagledavanja situacije, odraditi punu rekonstrukciju studentskog doma.

“Bemax će pronaći adekvatne solucije za pomoć koja je neophodna, kako bi studenti imali bolje uslove za život i rad”, kazao je.

Studenti tvrde da ionako većinu vremena provode u čitaonici ili van doma, dok sobe koriste samo za spavanje i tuširanje, te da im neće smetati mrak.

Bonus video: