Ulica u Pljevljima tek za Novu godinu

Rekonstrukcija glavne ulice u Pljevljima počela je 23. juna, kada su posječena stable u centru grada, a cio posao je trebalo da bude završen za 100 dana
161 pregleda 3 komentar(a)
Ulica Kralja Petra, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ulica Kralja Petra, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 10.08.2018. 14:51h

Radovi na rekonstrukciji Ulice Kralja Petra i u centru grada neće biti završeni do sredine septembra, kako je to ranije najavljivano iz lokalne uprave, već tek krajem godine, zbog dodatnih poslova koje planira da uradi lokalna uprava.

Opština je sa izvođačem radova pljevaljskom firmom “Ving” potpisala ugovor za dodatnih sto dana za završetak cjelokupnog posla.

Rekonstrukcija glavne ulice u Pljevljima počela je 23. juna, kada su posječena stable u centru grada, a cio posao je trebalo da bude završen za 100 dana.

Predsjednik opštine Pjevlja Mirko Đačić kaže da je potpisivanje aneksa ugovora i produžavanje roka za završetak radova za još 100 dana, “ne radi zbog izvođača radova nego zbog investitora”.

“Imperativ je kvalitet, a ne rokovi, jer se centralna gradska zona radi jednom u 30 do 40 godina”, kazao je on.

Đačić je naveo da dio radova, kao što je postavljanje novih vodovodnih instalacija, ide planiranom dinamikom.

“Te poslove radi Vodovod. Glavni izvođač “Ving”, radi atmosfersku kanalizaciju i većina cijevi je ugrađena. Za instalacije grijanja imamo nekoliko rješenja, jedno preventivno, koje bi značilo da se uradi onaj dio instalacija koje u bliskoj budućnosti gasi kotlarnicu u Skerlićevoj ulici sa pretpostavkom završetka u sljedećih par građevinskih sezona nove toplane. Takođe, i opciju da se u glavnoj ulici ugrade cijevi koje će gradu, hipotetički, trebati tek za 10 godina”, rekao je Đačić.

On je naveo da će se najvjerovatnije odlučiti za ugradnje cijevi koje su planirane projektom.

“I da ćemo te poslove pokušati da uradimo da bismo skratili tenderske procedure i smanjili troškove. Procijenili smo da je preduzeće Vodovod u ovom trenutku najsposobnije da te poslove odradi kvalitetno i brzo”, kazao je Đačić.

Iako nije obuhvaćeno projektom, investitor razmatra opciju izvođenja radova na uređenju Trga Đorđa Peruničića.

Bonus video: