Ministar obećao da će naći lančić

Raško Konjević razgovarao sa majkom U.Ć. sa čijeg tijela je nestao nakit
1 komentar(a)
Dragana Nikolić, Foto: Ivana Komnenić
Dragana Nikolić, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 01.02.2014. 20:15h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević razgovarao je juče sa Kotorankom Draganom Nikolić, majkom maloljetnog U.Ć. nakon čije pogibije je sa njegovog tijela nestao zlatni lančič.

Sedamnaestogodišnjak je poginuo u nesreći koja se dogodila 13. juna prošle godine prilikom vožnje motora na putu Kotor- Trojica.

“Prošlo je sedam i po mjeseci, a nadležni nijesu uspjeli da riješe slučaj. Međutim, tokom razgovora sa ministrom Konjevićem, dobila sam čvrsta uvjeravanja da će se ovaj slučaj riješti i pronaći počinioci ovog gnusnog djela. Prenijela sam Konjeviću iskustva još nekoliko porodica, koje su mi se javile, a koje su imale slično iskustvo kao i ja. Konjević je rekao da je zaprepašćen tim saznanjima, te da će preduzeti sve kako bi se slučaj riješio. Htjela bih da istaknem da sam i više nego zadovoljna prijemom kod ministra”, kazala je Nikolić “Vijestima”.

Ona vjeruje da će se konačno stvari pomjeriti sa mrtve tačke i da će se otkriti ko je skinuo zlatni lančić sa njenog sina.

U okviru ranije istrage koju je pokrenuo kotorski tužilac Boris Savić došlo se do sumnji da je zlato moglo nestati samo u prostorijama Odjeljenja za sudsku medicinu Kliničkog centra u Podgorici.

Sumnja je ljetos pala na tri radnika patologije, koji su 13. juna, kada je dovezeno beživotno tijelo, bili u kontaktu sa dječakom.

Radnici su nakon toga negirali da imaju bilo kakve veze sa nestankom lančića, a kasnije su i prošli na poligrafskom testiranju.

Po nalogu Savića policija je kontrolisala zlatarske radnje u Podgorici kako bi provjerili da li je neko prodavao nakit, koji je nestao sa tijela dječaka, ali ni to nije dovelo do novih saznanja. U dopisu MUP-a Nikolićevoj navodi se da se na osnovu do sada utvrđenih činjenica može zaključiti da je lančić sa tijela dječaka nestao najvjerovatnije prije obavljanja obdukcije na Odjeljenju za sudsku medicinu.

Prilikom obdukcije u KCCG nađena je zlatna narukvica, koja je vraćena porodici pokojnika, dok lančića nije bilo. Na osnovu uviđaja i foto elaborata, ali i izjava brojnih svjedoka, konstatovano je da je lančić bio na tijelu mladića. Uzeta je i izjava od radnika JKP Kotor, koji je vršio prevoz leša, a on je bio kategoričan da je ogrlica bila na tijelu mladića u vrijeme stavljanja u plastičnu vreću. Radnik je rekao da je zatvorenu kesu predao na Odjeljenje za sudsku medicinu, i da je nemoguće da se kesa otvorila tokom transporta i da je lančić ispao negdje u autu.

Nakon Uroševe tragične smrti, njegovi drugovi i drugarice su na mjestu gdje je poginuo, na zidu pored puta, ispisali grafit sa porukom: “Urke počivaj u miru, vole te tvoji bajkeri”.

Bonus video: