Vulanović: Lik iza mene jeMilo Đukanović

“Milo je na fresci! To je i normalno. U ono vrijeme, on je mnogo pomogao da se hram podigne”
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2014. 20:06h

Akademski vajar Ratko Vulanović, koji je učestvovao u izgradnji Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, rekao je da se iznad njega, na ktitorskoj fresci, nalazi Milo Đukanović, a ne profesor Građevinskog fakulteta Ratko Mitrović.

Da je to Mitrović rekao je prekjuče starješina hrama, sveštenik Dragan Mitrović, povodom pretpostavki da je u pitanju šef DPS-a, koje je izazvao podgorički paroh Velibor Džomić saopštavajući “Vijestima” da mnogi pitaju da li je to Đukanović.

Nakon što je njegov kolega iz Mitropolije Dragan Mitrović negirao i da se na fresci koja prikazuje pakao nalazi šef SDP-a Ranko Krivokapić, Džomić je juče ponovio istu tvrdnju: “Ja nemam dilemu da oslikani lik prikazuje Krivokapića”.

Vulanović je juče beogradskoj “Politici” kazao da je Đukanović ipak oslikan na ktitorskoj fresci. “Milo je na fresci! To je i normalno. U ono vrijeme, on je mnogo pomogao da se hram podigne”. On je ispričao i da se nekada, dok je premijer bio za zajednicu sa Srbijom, družio sa njim, pio lozu u njegovom kabinetu, ali da su se, zbog političkih razlika, rastali bez teških riječi. Na pitanje da li bi sada, da ga Đukanović pozove, pristao da iskleše vladara u kamenu, Vulanović je odgovorio: “Dovoljno je što smo zajedno na fresci”.

Bonus video: