Zbog sevdaha budvanski hotel kaznili 2.000 eura: Kažu da su probili termin samo 12 minuta

15 hiljada eura iznos je do sada izrečenih prekršajnih naloga kojim je Komunalna policija i inspekcija kaznila ugostitelje u Budvi, u okviru akcije suzbijanja buke tokom sezone
124 pregleda 0 komentar(a)
Marakul, Mogren, Foto: Budvanska rivijera
Marakul, Mogren, Foto: Budvanska rivijera
Ažurirano: 10.08.2018. 07:57h

Budvanska Komunalna policija izrekla je prekršajnu kaznu od 2.000 eura hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“, jer je sa terase njenog restorana „Makarul“ u hotelu „Mogren“ emitovana muzika poslije jedan sat iza ponoći.

Iz hotelske grupe “Budvanska rivijera” tvrde da je zavidna revnost Komunalne policije samo kada su oni u pitanju, i to zbog toga što je bio bis i „probijen“ dozvoljeni termin od svega 12 minuta.

Preksinoć je na gornjoj terasi hotela „Mogren“, naspram Staroga grada, organizovan je koncert mostarske grupe „Mostar Sevdah Reunion“, pred prepunim restoranom „Makarul“, u prisustvu brojnih zvanica.

„Komunalna policajka je u 1.20 sati poslije ponoći u ugostiteljskom objektu, hotelu Mogren“, u restoranu "Makarul“, utvrdila da se upotrebljavaju elektronski i akustični uređaji van perioda od 9 do 1 čas, što je suprotno Zakona o turizmu i ugostiteljstvu“, navodi se u prijavi.

Iz službe za informisanje ove hotelske grupe navode da su brojni posjetioci u utorak veče imali priliku da uživaju u vrhunskom muzičkom spektaklu, a gornja terasa hotela “Mogren” je bila premala da primi sve zainteresovane.

“Koncert je bio besplatan, a prisutni su horski pjevali hitove. U tom raspoloženju i zahtjevima publike za bis izvođenjem, vrijeme je proletjelo i zaista je probijen dozvoljeni termin za cijelih 12 minuta”, istakli su iz hotelske grupe

Dodaju da je “zavidna revnost i profesionalizam opštinske administracije, koju su pokazali i kada je ekspresno odbijen zahtjev kompanije za proširenjem terase hotela ‘Mogren’ za dva reda stolova, tokom sezone”.

“Kaznu ćemo u propisanom roku platiti, u nadi da će taj iznos otići na unapređenje ponude našeg grada, koji zaslužuje mnogo više od onoga što se ovih dana nudi”, saopštili su iz državne hotelske kompanije.

Bonus video: