Zbog snijega i krađa djelova stubova može doći do havarija dalekovoda

"Želimo da upoznamo javnost da se ovakvim nedoličnim radnjama ugrožavaju ljudski životi, imovina i javni interes", navodi se u saopštenju CGES
104 pregleda 0 komentar(a)
dalekovod, Foto: Savo Prelević
dalekovod, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.01.2014. 14:31h

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) upozorio je potrošače priključene na prenosnu mrežu, da zbog najavljenih sniježnih padavina i slabljenja statičke stabilnosti stubova usljed otuđenja elemenata konstrukcije, može doći do havarija dalekovoda koje mogu prouzrokovati prekide u napajanju električnom energijom.

"Kao indikativne primjere navodimo dalekovode 110 kV Berane-Andrijevica, gdje u mjestu Vinicka već treći put u posljednjih šest mjeseci dolazi do otuđenja stubne konstrukcije, kao i dalekovod 10 KV KAP-Podgorica 5, gdje je u reonu pored magistrale prema Aerodromu Golubovci, više puta tokom godine otuđena čelična konstrukcija", navodi se u saopštenju CGES.

Dodaje se da svaki napad na imovinu CGES uredno prijavljuje nadležnom organu i "čini maksimalan napor da nadomjesti nedostajuću konstrukciju".

"Ovim putem želimo da upoznamo javnost da se ovakvim nedoličnim radnjama ugrožavaju ljudski životi, imovina i javni interes", navodi se u saopštenju.

Bonus video: