Lovački savez: Kovačević nam čini štetu

Lovački savez tvrdi da bi predstavnica NVO Grin houm Nataša Kovačević trebalo da odgovara na sudu
300 pregleda 3 komentar(a)
lovci, srne, Foto: Lovački savez
lovci, srne, Foto: Lovački savez
Ažurirano: 24.01.2014. 21:05h

Iz Lovačkog saveza Crne Gore (LSCG) tvrde da bi predstavnica NVO Grin houm Nataša Kovačević trebalo da odgovara pred sudom, zbog brojnih "neistina" o crnogorskom lovstvu koje je prethodnih dana iznijela u javnost.

Oni su saopštili da je Kovačević svojim "javni nastupima" nanijela nemjerljivu štetu crnogorskom lovstvu i nacionalnom udruženju lovaca, kao i crnogorskoj javnosti.

"Gospođa Kovačević ne zna, a trebalo bi da zna, da njeni tekstovi o kojima je riječ sadrže brojne inkriminacije za koje bi trebalo da odgovara pred nadležnim sudom za nanesenu nematerijalnu štetu predstavnicima Lovačkog saveza Crne Gore, pa i lovstvu u cjelini", piše u reagovanju LS, na čijem je čelu Nikola Marković.

Kovačević je ranije izjavila da su konkursi za dodjelu crnogorskih lovišta i koncesija na ta lovišta nelegalni, te da bi zbog toga sva lovišta trebalo vratiti pod državnu upravu, a sljedećih deset godina zabraniti lov.

Oni su "ortodoksnim neistinama" nazvali tvrdnje da je član Svjetske asocijacije lovaca (CIC) negativno ocijenio rad LS i lovstvo u Crnoj Gori, kao i da je ocjena međunarodnih organizacija "apsolutno suprotna" onome što je Grin houm iznio.

"Istina je jedino da se ona tokom prošle godine žalila ovim organizacijama... Njihov odgovor upućen je Vladi i pojedinim ministrima, a ocjena zakonodavno-organizacijske strukture apsolutno je suprotna onoj o kojoj gospođa Kovačević govori", piše u reagovanju.

Oni tvrde da je Kovačević neosnovano prijavila nelegalan lov Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, da su koncesioni ugovori za dodjelu lovišta legalni i da nije istina da Crna Gora nema program razvoja lovstva i druge planove koji su vezani za lovstvo, što se može provjeriti na njihovom i sajtu resornog Ministarstva.

Iz udruženja za uzgoj, zaštitu i lov divljači "Bratogošt" tvrde da ih je Nataša Kovačević neosnovano optužila da su stranci na njihovim lovištima nedozvoljeno i nekontrolisano ubijali divljač početkom 2013. godine. Oni sui saopštili da su imali sva potrebna rješenja za lov stranih državljana i ispoštovanu proceduru ino-lova, što je inspekcija potvrdila.

Bonus video: