Podgorica: Za tri dana palo 126 litara kiše po metru kvadratnom

Proteklih dana najviše kiše palo je na Cetinju, čak 281 litar po metru kvadratnom, i Nikšiću - 142 litra
75 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2014. 09:23h

Čak 126 litara kiše po metru kvadratnom, odnosno dvije trećine od ukupnih uobičajenih padavina u januaru, palo je u Podgorici od petka do juče u 13 časova.

Obilna kiša, međutim, nije izazvala poplave, ali je u mnogim djelovima grada bilo mnogo vode na ulicama.

Meteorolog Dušan Pavićević kazao je da prosječna količina padavina tokom januara u Podgorici iznosi 192 litra po metru kvadratnom, a da je od početka mjeseca palo ukupno 246 litara.

“Obilne padavine tokom januara nijesu neoubičajene za Podgoricu i naše podneblje. Ipak, samo od petka palo je dvije trećine prosječnih januarskih padavina, a očekuju se obilne padavine i tokom utorka”, kazao je Pavićević juče “Vijestima”.

On je najavio da će od srijede padavine prestati, a za vikend i pad temperature koja će biti znatno bliža prosječnoj temperaturi za januar.

“Od srijede se očekuje prestanak padavina, sa povremeno i mjestimično slabom kišom. Tokom vikenda uslijediće pad temperature i znatno hladnije vrijeme”, rekao je Pavićević.

Proteklih dana najviše kiše palo je na Cetinju, čak 281 litar po metru kvadratnom, i Nikšiću - 142 litra.

Podvožnjak na Zlatici pod vodom

Zbog obilnih padavina, pune ruke posla imali su radnici “Vodovoda i kanalizacija“, a juče poslijepodne za saobraćaj je bio zatvoren podvožnjak na Zlatici. Oni su juče otklonili kvar na potisnom cjevovodu za ispumpavanje atmosferskih padavina u Ulici Bracana Bracanovića.

“Usljed obilnih padavina koje ne jenjavaju... broj intervencija na atmosferskoj kanalizaciji je povećan. Mašinski su odgušena začepljenja u ulicama Žrtava fašizma, Josipa Broza Tita i na Trgu Vektre, dok su ručno čišćene šahte atmosferske kanalizacije na Bulevaru Mihaila Lalića i u Ulici Kralja Nikole”, saopšteno je iz “Vodovoda”.

Galerija

Bonus video: