Hercegnovski penzioneri protiv povećanja cijene struje

"Penzioneri I građani nisu dužni da finansiraju nove izvore ekološke struje , posebno ne na ovaj način , imajući u vidu da je to uvijek bila obaveza države ili u novije vrijeme privatnika”, navodi se u saopštenju"
1888 pregleda 3 komentar(a)
Račun za struju, Foto: Luka Zeković
Račun za struju, Foto: Luka Zeković

Hercegnovsko Udruženje penzionera tvrdi da će povećanje cijene struje I uvodjenje dva nova vida obračuna elemenata za struju ugroziti ionako slab standard penzionera, jer će uticati I na poskupljenja drugih proizvoda I usluga.

“Neosnovano se, neustavno i nezakonito uvođenje dva nova obračunska elementa za potrošenu struju I to : dvije nadoknade za podsticanje održivih izvora energije i za takozvanu izgradnju izvora ekološke struje. Penzioneri I građani nisu dužni da finansiraju nove izvore ekološke struje , posebno ne na ovaj način , imajući u vidu da je to uvijek bila obaveza države ili u novije vrijeme privatnika”, navodi se u saopštenju.

Uvjereni su da bi trebalo sve socijalne slučajeve koji troše do 300 kWh trebalo osloboditi plaćanja struje, kao što je urađeno u Srbiji i Hrvatskoj.

Bonus video: