Budi odgovoran: Za 12 dana prikupljeno više od 40.000 eura za društveno-korisne svrhe

Cilj kampanje je da građani budu odgovorni i učestvuju u preusmjeravanju novca iz sive zone u društveno odgovorne svrhe
0 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Facebook.com/BudiOdgovoran
Budi odgovoran, Foto: Facebook.com/BudiOdgovoran
Ažurirano: 29.12.2013. 15:45h

Za 12 dana od početka kampanje Budi odgovoran, čiji je cilj jačanje svijesti javnosti i veće uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije, dosad je prikupljeno 43.765 eura za društveno-korisne svrhe.

Kampanju su 17. decembra pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori. Glavna poruka kampanje "Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%", je da građani budu odgovorni i učestvuju u preusmjeravanju novca iz sive zone u društveno odgovorne svrhe.

Cilj projekta je, kako je na predstavljanju kazao ministar finansija Radoje Žugić, da omogući građanima da na jednostavan i brz način ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Neregularnosti je moguće prijaviti putem mobilne ili web aplikacije Budi odgovoran, te pozivom call centara Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555 ili Poreske uprave na 19707.

Na iste brojeve je moguće predložiti i društveno-korisnu akciju vrijednosti do 50.000 eura. Predloge možete poslati i putem Twittera koristeći hashtag #predlogBO ili na Facebook stranici Budi odgovoran. Rok za slanje predloga je 31. decembar.

Bonus video: