Dodjela diploma o završenom kursu u Atlantskom savezu Crne Gore

Diplome je dodijelio komandir Radomir Pješčić, koji je istakao da je neophodno upoznavanje i obuka šireg građanstva u ovoj oblasti
2 komentar(a)
Atlantski savez, Foto: Vesko Belojević
Atlantski savez, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.12.2013. 14:12h

Atlanstki savez Crne Gore jutros je u novim prostorijama u Ulici Vuka Karadžića 2 organizovao svečanu dodijelu diploma o završenom kursu za djelovanje u vanrednim situacijama, koje je primilo 11 njihovih članova.

Oni su u saradnji sa Službom zaštite Glavnog grada od novembra do decembra realizovali napredni kurs za reagovanje u vanrednim situacijama.

Diplome je dodijelio komandir Službe zaštite Radomir Pješčić, koji je istakao da je neophodno upoznavanje i obuka šireg građanstva u ovoj oblasti, a naročito mladih.

Predsjednik Atlantskog saveza u Crnoj Gori Savo Kentera kazao je da su na ovaj način željeli da podstkanu mlade ljude da se pokrenu i uključe u javne akcije .

“Kada je pao veliki snijeg u Podgorici, vidjeli ste koliko se narod angažovao da nešto učini, dok su naši mladi učestvovali u čišćenju svih važnijih tačaka u Podgorici, bez ikakvog pojavljivanja u javnosti. Takođe smo distribuirali pomoć tokom poplava i požara. Zato smo odlučili da obuimo naše članove kako da se ponašaju u takvim situacijama, kako bi stvarno mogli da pomognu nadležnima I kako bi podstakli ostale građane da se na sličan način uključe u ovakve akcije “, kazao je Kentera.

Na ceremoniji je istaknuta važnost društveno odgovornog rada, ali i važnost volonterizma, posebno kada je riječ o mladim generacijama.

U znak zahvalnosti Kentera je ispred Atlantskog saveza Crne Gore uručio plaketu Službi zaštite i istakao da ovi ljudi stoje na raspolaganju Službi zaštite za sve buduće akcije na terenu.

Bonus video: