Glavni grad će na telefoniranje potrošiti 110 hiljada eura

Iz SNP-a su predložili da se 10 hiljada eura usmjeri za troškove radijskog prenosa sjednica Skupštine, a 50.000 za poljoprivredu
3 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2013. 18:53h

Gradonačelnik Miomir Mugoša odbio je amandman odbornika SNP-a da se za komunikacione usluge izdvoji 60 hiljada eura manje od planiranih oko 224 hiljade.

Iz SNP-a su predložili da se 10 hiljada eura usmjeri za troškove radijskog prenosa sjednica Skupštine, a 50.000 za poljoprivredu.

Zdenka Popović (SNP) kazala je da da bi troškovi telefoniranja, iako drastično smanjeni u posljednje četiri godine, trebalo da budu još niži, s obzirom na ekonomsku situaciju i uvedenu rigoroznu štednju.

“Znate dobro da danas imamo i fiksne mobilne telefone, pa smo mogli više plaćati iz sopstvenog džepa, makar kad su funkcioneri u pitanju...”, rekla je Popović na sjednici Odbora za finansije.

Sekretar za finansije Miomir Jakšić pojasnio je da je od 224.300 eura za komunikacijske usluge, 110.000 predviđeno za telefoniranje.

"Nije moguće više ni za cent smanjiti sredstva za telefone”, kazao je Jakšić

“Ako umanjimo taj iznos za 60.000 eura, ostaje nam 50.000 eura. Dodatnim smanjivanjem bi doveli u pitanje obavljanje djelatnosti... Nije moguće više ni za cent smanjiti sredstva za telefone”, kazao je Jakšić.

On je pojasnio da bi ukoliko se donese odluka o radijskom prenosu sjednica, sredstva za tu namjenu mogli preusmjeriti iz tekuće rezerve, koja je i namijenjena za “nepredviđene, a neophodne stvari”.

Popović je istakla da su budžetom transferi za jednokratne socijalne pomoći uvećani za 70.000 eura u odnosu na 2013. godinu, upitavši da li je to povezano sa planiranim izborima.

Jakšić je odgovorio da transferi za jednokratne socijalne pomoći nijesu povećani, već samo izdvojeni kao posebna stavka...

On je istakao da je budžetom GO Tuzi za organizovanje referenduma planirano 20.000 eura.

Članovi odbora su predložili Skupštini da danas usvoji predlog budžeta za 2014, a Popović je glasala protiv.

Članovi odbora za izbor i imenovanja juče su predložili Skupštini da verifikuje ostavku člana Savjeta JU Muzeji i galerije Nenada Šoškića.

Glavni grad zadužen 28,7 miliona eura

Odgovarajući na pitanje Zdenke Popović, Jakšić je kazao da Glavni grad zadužen oko 28,7 miliona eura.

“U januaru dospijeva rata kredita Međunarodne finansijske korporacije (IFC ) od preko 800.000 eura sa kamatom i od drugog IFC kredita kamata od 330.000 eura. U julu dospijeva jedna rata IFC kredita od 850.000 eura i prvi anuitet od drugog IFC kredita od 770.000”, kazao je Jakšić.

Galerija

Bonus video: