Radost i pokloni za mališane sa sjevera

Za djecu iz udruženja upriličeni su zabavni i veseli sadržaji kroz druženje sa Coca-Cola volonterima
1 komentar(a)
Karavan dobre volje, Foto: Karavan dobre volje
Karavan dobre volje, Foto: Karavan dobre volje
Ažurirano: 21.12.2013. 12:29h

Tradicionalni Coca-Cola karavan dobre volje posjetio je četiri udruženja djece sa smetnjama u razvoju iz Kolašina, Berana, Rožaja i Plava i uručio im poklone kompanije Coca-Cola Hellenic Crna Gora, kao i darove prikupljene od partnerskih organizacija i građana Podgorice. Uoči predstojećih praznika Karavan je mališanima iz udruženja “Zvijezda”, “Korak nade”, “Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama” i Dnevnog centra “Lipa” donio dodatnu radost i brojne poruke ljubavi i podrške i još jednom im pokazao da zajednica misli na njih i njihove potrebe.

Udruženjima je donirana vrijedna oprema koju su njihovi predstavnici označili kao najpotrebniju za što bolje dnevno funkcionisanje u vidu strunjača, pomagala za fizioterapeutske vježbe i didaktičkog materijala. Pored ove donacije, udruženja su dobila igračke i odjeću koju je doniralo preko 200 građana Podgorice i partneri Karavana - Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Fond za aktivno građanstvo, Mercator-CG, Mall of Montenegro, Digitalizuj.me pokret i TV Vijesti.

“Veoma smo srećni zbog prilike da se družimo sa djecom iz ova četiri grada i da u udruženja, njihove druge domove, unesemo dodatnu prazničnu radost. Karavanom dobre volje, koji već tradicionalno obilazi djecu sa smetnjama u razvoju širom Crne Gore, podržavamo naše hrabre drugare u njihovoj inkluziji u društvo. Željela bih još jednom da se zahvalim svim partnerima koji su podržali ovu akciju. Zajedno smo motivisali građane koji su i sami pokazali dobru volju i solidarnost. Ovo je još jedan primjer kako kao društvo možemo da uljepšamo makar jedan dan onima kojim je to najpotrebnije”, kazala je Jovana Tufegdžić, predstavnik kompanije Coca-Cola Hellenic.

Za djecu iz udruženja upriličeni su zabavni i veseli sadržaji kroz druženje sa Coca-Cola volonterima. Predstavnici kompanije izrazili su nadu da će u narednom periodu još veći broj kompanija pokazati dobru volju kroz podršku ovoj i sličnim inicijativama, koje imaju za cilj unaprjeđenje uslova u kojim borave djeca sa smetnjama u razvoju.

Coca-Cola Hellenic Crna Gora šest godina kroz projekte Dan dobre volje i Karavan dobre volje podržava socijalno osjetljive grupacije stanovništva u Crnoj Gori.

Bonus video: