Podgoričani najviše zainteresovani za Pariz, Rim i Siciliju

U agenciji “Planet” tvrde da su prodali gotovo sve iz ponude i da su građani najviše bili zainteresovani za veće evropske gradove
64 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2013. 08:42h

U turističkim agencijama tvrde da su praktično rasprodali sve novogodišnje aranžmane i da će najviše Podgoričana praznik provesti u nekoj od evropskih metropola.

Direktor agencije “Galileo” Srđa Kovačević istakao je da slobodnih mjesta više nema i da je najveće interesovanje bilo za Siciliju.

“Imali smo avionske ponude za Siciliju, Istanbul i Rim, dok su autobuske ture organizovane za Ohrid, Grčku, Budimpeštu, Krakov, Istanbul... Najviše smo prodali putovanja za Siciliju, dok će autobusom najviše građana otići za Ohrid i Budimpeštu”, kazao je Kovačević juče “Vijestima”.

Pojasnio je da šestodnevni aranžman na Siciliji košta 490, a putovanje do Budimpešte ili Ohrida 120 eura.

Direktor “Granda” Sreten Kankaraš kazao je da će najviše građana putem te agencije praznike provesti u Parizu i Rimu.

Petodnevni boravak u Parizu, uz prevoz avionom, koštao je 520 eura, a četvorodnevni u Rimu 390 eura.

“Imamo u ponudi i autobuske aranžmane za Budimpeštu, Atinu, Istanbul, Ohrid, Novi Sad... Ovi aranžmani koštali su od 115 do 220 eura”, kazao je Kankaraš.

U agenciji “Planet” tvrde da su prodali gotovo sve iz ponude i da su građani najviše bili zainteresovani za veće evropske gradove.

“Ne možemo posebno izdvojiti nijednu destinaciju, ali ove godine se najviše interesuju za evropske metropole. Ostalo je još par mjesta, a organizovali smo avionska putovanja za sve gradove Evrope i autobuske aranžmane za Grčku i za sve veće gradove sa prostora bivše Jugoslavije”, saopštili su iz agencije “Planet”.

Las Vegas za 2.000 eura

Sreten Kankaraš iz “Granda” izdvojio je i putovanje “preko bare” za građane sa dubljim džepom.

“Najskuplje ture bile su za Los Anđeles i Las Vegas, koje su koštale oko 2.000 eura”, kazao je Kankaraš. On je pojasnio da je riječ o četrnaestodnevnom aranžmanu i da će u SAD za praznike otputovati jedna grupa.

Galerija

Bonus video: