Novinar “Vijesti” povodom reagovanja PG Biroa: Kad je javno, što bježite?

Čiji je interes zadovoljen odlukom da se uz ogradu Vile “Gorica” sazida privatna vila?
0 komentar(a)
VIla gorica, Foto: Boris Pejović
VIla gorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.12.2013. 19:45h

Kad je nekome omogućeno da gradi kuću pored reprezentativne državne rezidencije, na zelenoj površini, u zaštićenoj zoni i na državnom zemljištu, a da o tome odbornici SO Podgorica ne znaju ništa, jasno je koliko je sve bilo javno i transparentno.

Isto koliko i dokumenta koja pokazuju da je raspisana javna licitacija za prodaju zemljišta u elitnom dijelu grada, kakve su ponude dostavljene i koja je bila najbolja, te ugovor koji je Vladan Ivanović potpisao sa Direkcijom za imovinu i dokaz da je platio.

Sve je javno i transparentno u gradskoj upravi Podgorice, svakome dostupno na njihovom veb sajtu baš koliko i da su sva ta dokumenta stavljena u staklene boce zapušene plutom i bačene u Moraču. I svi bi znali da su odgovori tu negdje - od Skadarskog jezera do Sredozemnog mora.

O transparentnosti dokumentacije koja svjedoči o radu gradonačelnika Miomira Mugoše više puta se izjašnjavao i Upravni sud. Nažalost, Mugoša je odluke suda da javnosti na uvid stavi tražena dokumenta ignorisao bez bilo kakve sankcije.

“Vijesti” su, istražujući ko gradi na parceli pored državne Vile “Gorica”, gradskom Birou za odnose s javnošću i Direkciji za imovinu uputile pitanja, ali ni nakon nekoliko dana oni nijesu procijenili da treba da nam dostave odgovore. Na kraju, nijesam napisala da je gradonačelnik lično dao parcelu bratu kuma i najbližeg saradnika Aca Đukanovića. Samo je stvorio uslove da je on jedini dobije.

Ni nakon reagovanja PG Biroa nemamo odgovor na pitanje - čiji je interes zadovoljen odlukom da se uz ogradu Vile “Gorica” sazida privatna vila?

Bonus video: