Ivanović: Šućur bi htio sa istinom ali neće istina sa njim

Slanje prijetećih poruka preko medija da mi je 'bolje da se javno ne svađamo' govori podjednako o glasonoši i problemu, uzvratio je ministar poljoprivrede
66 pregleda 10 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Petar Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.12.2013. 08:02h

Povodom teksta u prekjučerašnjim “Vijestima” pod naslovom "Ministru Ivanoviću je bolje da se javno ne svađamo", u kojem direktor Uprave za šume Radoš Šućur (SDP) opovrgava ministrove tvrdnje, reagovao je Petar Ivanović:

“Slanje prijetećih poruka preko medija da mi je 'bolje da se javno ne svađamo' govori podjednako o glasonoši i problemu. I dok je glasonoša okovan svojim karakterom, problem je okovan činjenicama. A činjenice su neumoljive. Zato još jednom potvrđujem rečeno u emisiji 'Okvir', i to iz sledećih razloga:

Kazao sam da je Uprava za šume uvozila sadni materijal, ne sadnice, kako vješto autor demanta u pokušaju, iskrivljuje moje riječi. Ako Uprava za šume nije uvozila sadni materijal, zašto su nam onda dostavljeni računi 'Šume Republike Srpske A.D. Sokolac', fakturisani 'Upravi za šume, Pljevlja' i dopisi za neizmirene obaveze, kao i aktiviranje zakonskih mjera u slučaju da se uplate ne izvrše?

Šućur: Ministru poljoprivrede je bolje da se javno ne svađamo >>>

Što se tiče ugovora sa 'Karapidis Bros' na Žabljaku, iako je Uprava za šume bila u obavezi da to sama predloži, Ministarstvo poljoprivrede je obavijestilo Vladu da se koncesioni ugovor ne poštuje i predložilo raskid ugovora. Na dan kada je ministarstvo uputilo inicijativu za raskid ugovora, 'Karapidis Bros' je dugovao iznos od 283.890,39 eura. Iz razloga što Uprava za šume nije raskinula ugovor u skladu sa procedurama raskida, Ministarstvo je bilo prinuđeno da donese Rješenje o poništenju zaključka Uprave za šume i predmet vrati na ponovni postupak. U suprotnom, samo bi dali prostor koncesionaru da se kroz sudski postupak obešteti od države i time uveća iznos koji je na ime sudskih izvršenja u 2013. godini, kada je u pitanju Uprava za šume, dostigao 575,259.85 eura.

Moguće je da nekome smeta to što sam posvećen poslu koji obavljam. Ne svađam se, već iznosim činjenice. Ali, primjećujem da bi mnogi htjeli da imaju partnerski odnos sa istinom, ali neće istina sa njima. Po ovom pitanju neću se više oglašavati, jer mi dignitet posla koji obavljam to ne dozvoljava”, stoji u reagovanju ministra poljoprivrede.

Bonus video: