Oprezna vožnja zbog poledice i magle

Iz Auto moto saveza Crne Gore apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode stanju na putu i podsjećaju da je upotreba zimske opreme obavezna
0 komentar(a)
putevi, Foto: Vesko Belojević
putevi, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.12.2013. 07:49h

Kolovozi na jugu Crne Gore ovog jutra su suvi, a vidljivost je dobra. U sjevernim predjelima preko planinskih prevoja mjestimično je izražena poledica, a po kotlinama i duž riječnih tokova magla smanjuje vidljivost.

Iz Auto moto saveza Crne Gore apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode stanju na putu i podsjećaju da je upotreba zimske opreme obavezna.

Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim voznje.

Na magistralno putu Podgorica-Kolašin u toku su radovi u tunelima 4 i 10. Saobraćaj se obustavlja od 09.00 do 11.00, od 14.00-16.00 i od 23.00-03.00. sata.

Van ovih termina saobraćaj u tunelima regulisan je semaforskom signalizacijom.

U tunelu broj dva saobraćaj se odvija u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog izgradnje treće trake na magistralnom putu m-6 dionica Vilusi-Nikšić u mjestu Kuside, dolazi do obustava saobraćaja za sve vrste vozila u vremenu od 09.00-11.00 i od 13.00-15.00 sati.

Na magistralnom putu m-2 Ribarevina-Berane u toku je rekonstrukcija tunela Tivran. Saobraćaj se obavlja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice Morinj-Lipci na magistralnom putu Risan-Grahovo postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Na putnom pravcu Berane-Lubnice saobraćaj je u prekidu za sve vrste vozila od 11.00-18.00 sati.

Alternativni putni pravac je Berane-Crni vrh Bastahe–Lubnice.

Na regionalnom putu Danilovgrad-Čevo zbog izvođenja radova na izgradnji vodovoda postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a mogući su i povremeni prekidi saobraćaja na mjestu izvođenja radova.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta.

11 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teže, a 4 osobe su zadobile lakše povrede.

Bonus video: