Odbačena prijava protiv Masoničića i Popovića: Ni para, ni krivca

Simptomatično da je nalaz inspektora za privredni kriminal u Podgorici drugačiji pa čak i suprotan od ovog obrazloženja
126 pregleda 3 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Boris Pejović
Senka Rastoder, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.11.2013. 09:42h

Zamjenica osnovnog državnog tužioca iz Bara Nusreta Arapović odbacila je krivičnu prijavu koju je podnijela sindikalna organizacija zaposlenih u Savezu sindikata protiv bivšeg generalnog sekretara Zorana Masoničića i predsjednika Skupštine SSCG Danila Popovića.

Prijava se odnosila na uskraćivanje prava na ravnopravnost i jednakost jer Masoničić i Popović nijesu dozvolili zaposlenima u SSCG da konkurišu za stanove iz Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju, čiji je jedan od osnivača SSCG a Popović predsjednik, iako su uplaćivali doprinose u ovaj fond i imali uplatu vrijednu 68 hiljada eura. Arapović je prijavu odbacila kao neosnovanu uz obrazloženje da nema elemenata bića krivičnog djela koja se gone po službenoj dužnosti i podnosioce uputila na sud.

Predsjednica sindikalne organizacije Senka Rastoder kazala je da su Popović i Masoničić nestanak namjenskih 68.000 eura sa računa Fonda pravdali lažiranim ugovorom o pozajmici (baš tih para) Savezu iz februara 2011. godine kao za isplatu zaostalih zarada zaposlenih.

“Istakli su i da su imali i saglasnost predsjednice sindikalne organizacije ali su zaboravili da sam na ovu funkciju izabrana prvi put 4 mjeseca kasnije. Odluku o pozajmici je navodno usvojio izvršni odbor Skupštine Saveza, iako znaju da organ sa ovim nazivom ne postoji. Njihov iskaz je uzela kao meritoran i svi naši materijalni dokazi očigledno zamjenici tužioca ništa nijesu značili”, navela je Rastoder.

Ona je kazala da je simptomatično da je nalaz inspektora za privredni kriminal u Podgorici drugačiji pa čak i suprotan od ovog obrazloženja, a nalaz je usko vezan za isti problem.

“Pokušaćemo da sa ovim propustima u istrazi upoznamo vrhovnog državnog tužioca a ukoliko bude potrebno i relevantne međunarodne instance”, navela je Rastoder.

Bonus video: