Odgovor Škatariću: Dok je partije, ne strepite za fotelju

Ni deset mjeseci nakon što je režirao čudo neviđeno, dr Goran Škatarić nije shvatio poentu filma
102 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2013. 15:41h

Molba direktora NP Skadarsko jezero doktora Gorana Škatarića da novinar Ivan Čađenović prestane da piše neistine o njemu i zaposlenima potpuno je neosnovana.

Iz prostog razloga jer “Vijesti” nijesu ni objavile nijednu laž o Škatariću i dešavanjima na jezeru. To je, uostalom, jasno i iz jučerašnjeg nespretnog pokušaja demantovanja da je glavni akter filma kakav nije viđen još od Živkovog “Čuda neviđenog”.

Kada je Čađenović u decembru prošle godine uletio u redakciju i u nekoliko rečenica ispričao šta je zadesilo nesrećnog Bruzdu, nijesam mogao da vjerujem da je direktor, uz to prirodnjak i doktor, transmiter ponio u policiju posumnjavši u špijunažu.

Nakon deset mjeseci šutnje, tokom kojih je nebrojano puta imao priliku da pokuša da objasni da se u cijeloj bivšoj SFRJ bezrazložno grohotom smiju njegovom postupku, Škatarić je progovorio, poručivši da nije shvatio poentu filma.

“Radi podrobnijeg informisanja javnosti”, univerzitetski profesor čak i kaže: “Ne znam šta bi bilo ko drugi mogao preduzeti da je bio na mom mjestu”.

Nije mu ni danas jasno “zašto je slučaju pridata tolika važnost”, već drži da su mu pripisani “veliki grijesi i klevete”, kako bi se ukaljao njegov “ugled i humanost”.

Ako zaista tako misli, zašto nije potražio zadovoljenje pravde na sudu, što je uostalom učinio nakon što ga je disciplinska komisija Nacionalnih parkova Crne Gore kaznila zato što nije pomogao Bruzdi.

Jedno je sigurno - ni smiješne kazne od 53 eura, zbog koje se dr Škatarić žalio sudu, ne bi bilo da javnost i mimo granica Crne Gore nije saznala za orlovsku špijunsku aferu.

U društvima u kojima se transmiter sa tijela ptice ne nosi u policiju, direktor nacionalnog parka stoički bi istrpio kritiku javnosti, izvinio se, vjerovatno i podnio ostavku, ako bi, kojim slučajem, napravio sličnu glupost.

U partitokratskom - crnogorskom, doktor i UDG profesor kuka zbog “ukaljanog ugleda i humanosti”, bez trunke osjećaja da je režirao čudo neviđeno.

O ostavci, naravno, i ne razmišlja, a njegovi pretpostavljeni nemaju petlje da ga smijene - partijska disciplina i moćni Zećanin, Škatarićev mentor, njima je važniji od bilo kog Bruzde, krivolova, zaštite prirode, napada na novinara i još koječega.

Bonus video: