Branitelji Vasovih voda u minut do 12 sati pred Skupštinom

“Nadamo se da će predstavnici građana prepoznati važnost trenutka i pridružiti nam se u ovoj aktivnosti“
10 komentar(a)
Beranselo transparent Milo, Foto: B. Softić
Beranselo transparent Milo, Foto: B. Softić
Ažurirano: 07.11.2013. 09:19h

Direktor ekološkog pokreta „Ozon“ Aleksandar Perović pozvao je poslanike da se priključe borbi građana Beransela za izmještanje nelegalne deponije.

Beranselci i „Ozon“ su za danas u minut do podne organizovali performans ispred Skupštine Crne Gore, jer je to jedina instanca, kako smatraju, od koje još mogu očekivati pomoć u rješavanju problema odlaganja otpada nadomak njihovih kuća.

“Nadamo se da će predstavnici građana prepoznati važnost trenutka i pridružiti nam se u ovoj aktivnosti“, piše u saopštenju “Ozona”.

Žitelji Beransela nadali su se da će imati priliku da svoj stav saopšte juče i premijeru Milu Đukanoviću, koji je bio u Beranama.

Oni su spremili plakat sa natpisom “Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde ka Vasove vode…” sa kojim su planirali pred premijera, ali je prije njegovog dolaska u grad toliko bilo pojačano prisustvo policije da su od toga odustali.

Članovi Đukanovićevog obezbjeđenja i policija u civilu provjeravala je i kafiće, zavirujući ponegdje čak i u toalete da se neko ne bi sakrio u njima.

Beranselci su zato transparent okačili pored puta, na ulazu u Berane, ali ni to nije urodilo plodom jer je Đukanović stigao helikopterom.

Američki državljanin porijeklom iz Berana, Jovica Lončar, je na svom Facebook profilu napisao: ”Beranselo je čekalo gospodara besudne zemlje i brdah, ali nije svratio, vaktile je išao među narod, a sad ga po dva žandara na svakih deset metara čuva. e viva!”

Aleksandar Perović je pozvao i kolege iz NVO sektora da se priključe performansu čiji je cilj da se “još jednom ukaže na ekocid na Vasovim vodama i sistemsko nasilje nad mještanima koji pokušavaju mirnim protestima zaštititi pravo na zdravu životnu sredinu”..

Bonus video: