Sudski vještaci po nalogu tužilaštva u SSCG

"Sporni su doprinosi od maja prošle godine. Da tokom prošle godine nije bilo prinudne naplate dugovali bi nam 36 doprinosa", kazala je Rastoder
58 pregleda 1 komentar(a)
Sindikat SSCG, Foto: Boris Pejović
Sindikat SSCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.11.2013. 09:40h

Predsjednica Sindikalne organizacije SSCG Senka Rastoder kazala je da su sudski vještači po nalogu iz Osnovnog državnog tužilaštva u SSCG.

Oni, kako je rekla, po prijavi zaposlenih u SSCG kontrolišu način na koji su im uplaćivane zarade bez uplate poreza i dorinosa.

Njima se sada duguje pet zarada i 16 doprinosa, zbog čega će ona sa kolegom Vukadinom Ćupićem stupiti u 10. po redu štrajk glađu 12. novembra, tri dana prije kongresa.

"Sporni su doprinosi od maja prošle godine. Da tokom prošle godine nije bilo prinudne naplate dugovali bi nam 36 doprinosa", kazala je Rastoder.

Prema njenim riječima još u julu im je iz Tužilaštva obećano da će postupiti po njihovoj prijavi pa je čudi zašto se čekalo četiri mjeseca.

"Generalnog sekretara Zorana Masoničića smo tužili za zloupotrebu službenog položaja i nezakonitog isplaćivanja zarade. Za svako odvajanje neto od bruto zarade se krivično odgovara, a on je 16 puta počinio to krivično djelo", rekla je Rastoder.

Bonus video: