Tološka šuma: Za svako srušeno stablo posadiće tri nove sadnice

Nadležni najavili sječu u Tološkoj šumi zbog izgradnje drugog reciklažnog dvorišta
320 pregleda 7 komentar(a)
Tološka šuma, Foto: Boris Pejović
Tološka šuma, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.11.2013. 08:16h

Zbog izgradnje novog reciklažnog dvorišta na obodu Tološke šume, biće porušeno nekoliko stabala, ali će za svako uklonjeno biti posađena tri nova.

U informaciji objavljenoj na sajtu Glavnog grada piše da će stabla biti zasađena na “odgovarajućim lokacijama”.

Precizira se da lokaciju reciklažnog dvorišta u Tološima i njegovu izgradnju “prati potrebna projektno-planska dokumentacija”, za koju je dobijena saglasnost nadležnih.

“S obzirom na to da je reciklažno dvorište montažni objekat privremenog karaktera, ono ne podliježe obavezi izdavanja urbanističko-tehničkih uslova, već su obezbijeđeni potrebni tehničko-estetski uslovi”, saopšteno je na sajtu Glavnog grada.

Navodi se da je, shodno zakonskoj obavezi i Lokalnom planu upravljanja otpadom, planirano postavljanje osam reciklažnih dvorišta, od čega dva na teritoriji gradskih opština i šest u Glavnom gradu, sa lijeve i desne strane Morače.

Prvo reciklažno dvorište počelo je da radi 2011. godine u Ulici Iva Vizina na Zabjelu, gdje građani bez nadoknade mogu da odlažu otpad.

“Kako je ovo reciklažno dvorište pokazalo pozitivne ekološke rezultate, što posebno ukazuje na podizanje ekološke svijesti građana, pristupilo se izgradnji i drugog, koje bi u zavisnosti od vremenskih prilika trebalo da bude stavljeno u funkciju do kraja godine, dok bi se u toku 2014. godine izgradilo još jedno u Orjenskoj ulici”, piše u obavještenju.

Bonus video: