Mima Karadžić preuzima Muzeje u Budvi

Opštinska vlast predložila da glumac rukovodi najstarijom ustanovom kulture u Budvi
94 pregleda 18 komentar(a)
Mima Karadžić, Foto: Privatna arhiva
Mima Karadžić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.11.2013. 12:45h

Popularni glumac Milutin Mima Karadžić biće imenovan za predsjednika Savjeta Javne ustanove Muzeji i galerije, najstarije institucije kulture u Budvi.

Upravo taj predlog, potvrđeno je “Vijestima” u Opštini, naći će se pred odborničkim sazivom na usvajanje, kada se na dnevnom redu gradske Skupštine bude našlo Rješenje o imenovanju Savjeta JU "Muzeji i galerije” Budve.

Nakon što je na prošlom zasjedanju u jednu spojila tri ustanove kulture - Spomen dom Crvena komuna, Spomen Dom Reževići i JU „Muzeji galerije i biblioteka“, formirajući Muzeje i galerije - lokalna uprava je poštujući zakonske norme, odlučila da izabere novi savjet, koji će njome upravljati.

Karadžić, koji je protekle dvije i po godine bio angažovan u realizaciji serije „Budva na pjenu od mora“, a koju su, između ostalih, finansirale Opština i Turistička organizacije Budve, naći će se na čelu petočlanog savjeta u kome će biti još i slikar Savo Pavlović, Vlado Duletić, Dragan Mihović i Nikola Perazić.

Savjet, nakon što bude konstituisan, izabraće i direktora.

Na čelu dosadašnje JU „Muzeji, galerije i biblioteka“ bila je Biljana Brajović-Pajković, Spomen domom Reževići rukovodila je Olivera Franović, a petrovačkom Crvenom komunom Niko Perazić.

I novoosnovana Javna ustanova Narodna biblioteka "Biblioteka Budve", dobiće novi Savjet, za čijeg je predsjednika predložena Tijana Kotarac, inače menadžerka za odnose sa javnošću gradonačelnika Lazara Rađenovića.

Za članove Savjeta su predloženi Nikola Vučković, Sandra Radulović, Mila Baljević i Nikola Perišić.

Jedan od zadataka novih savjeta biće i to da se broj radnika u ustanovama kulture svede na optimalan, jer je prema računici od prije dvije godine njih 50 bilo višak. Istina je da su mnogi u međuvremenu zatražili otpremnine, ali je i dalje taj broj veći od onoga koji je utvrđen sistematizacijom.

U Javnoj ustanovi “Muzeji, galerije i biblioteka”, višak je bio 18 radnika, u “Grad teatru” njih 10, u JU “Crvena komuna” šest, a u JU “Reževići” dvoje zaposlenih.

Dragan Radulović u timu Grad teatra

I Javna ustanova “Grad teatar” dobiće novi Savjet, za čijeg je predsjednika predložen Blažo Radoman, nekadašnji direktor opštinskog preduzeća “Budva holding”, i ugašenog TOB CO.

Svakako je osvježenje to što je za člana predložen i poznati crnogorski književnik, Budvanin Dragan Radulović, a tu su i Lana Marović, Milena Kolinović, kao i Svetlana Ivanović, inače zaposlena u Grad teatru i dugogodišnja selektorka književnog programa.

Direktor JU “Grad teatar” proteklih godina bio je Merin Smailagić.

Bonus video: