Sahranjen Tonći Praci: Kotor bez tebe više neće biti isti

Praci je preminuo 28. oktobra. Ostaće upamćen po brojnim dogodovštinama, anegdotama, kojih će se Kotorani sjećati još dugo i prepričavati generacijama koje dolaze
490 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2013. 19:57h

Poznati kotorski oriđinal, simbol grada, Tonći Praci sahranjen je danas u 16 sati na gradskom groblju u Škaljarima, u prisustvu velikog broja Kotorana.

U ime porodice i navijača Vaterpolo kluba “Primorac” od Pracija se oprosito Kotoranin Dragan Šepelj.

Porodica se zahvalila medicinskom osoblju Kliničkog centra u Podgorici i Opšte bolnice Kotor, koji su uradili sve u pokušaju da Tonći pobijedi tešku bolest i bude izliječen.

YouTube, Primorac TV

Zahvalili su i VK “Primorac”, JKP Kotor, Mjesnoj zajednici Stari grad, Gradskoj muzici Kotor, Primorac TV, lokalnim radio stanicama, te dobrovoljnim davaocima krvi, Tonćijevim “Beštijama”, koji su do zadnjeg momenta bili uz svog El Komandanta.

“Tvoj odlazak je nenadoknadiv gubitak za tvoju porodicu i za Kotor, gdje bez tebe više nikad neće biti isto. Ostali smo uskraćeni za tvoj osmijeh, koji je često razoružavao sve one koji nisu mislili kao ti. Zaslužio si da budeš voljen, jer si svoju ljubav nesebično pružao kotorskom sportu, “Bokelju” i “Primorcu”. Ostaju nam uspomene koje će bolno podsjećati da si bio istinski oriđinal kotorski u pravom smislu te riječi”, naveli su navijači u oproštajnom govoru.

Povorka sa kovčegom koji su nosile njegove “Beštije” na čelu sa feštinim mažoretkama i Gradskom muzikom napravila je đir glavnom gradskom saobraćajnicom na putu do groblja.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokpapić uputio je telegram saučešća Kotoru i navijačima “Primorca” u kojem kaže “da su kotorske pjacete ostale vez vjernog druga, našeg oriđinala, a Beštije i ljubitelji vaterpola će se vazda sjećati Tonćija koji je svoju iskrenu emociju iz dubine duše dao tribinama svojem gradu, klubu “ bazenu”.

“Doajen kotorskih Beštija naš Tonći će ostati neizbrisivi simbol kotorskih ulica, a Beštije će svojim navijanjem i bodrenjem Primorca i kotorskog sporta njegovu posvećenost držati vječno živom”, navodi se u telegramu Krivokapića.

Sahrani je prisustvovao je i bivši vođa navijača Varvara Darko Ivanović, brojni lokalni funkcioneri, na čelu sa predsjednikom Kotorskog parlamenta Nikolom Bukilicom.

Tonći Praci je preminuo 28. oktobra. Ostaće upamćen po brojnim dogodovštinama, anegdotama, kojih će se Kotorani sjećati još dugo i prepričavati generacijama koje dolaze.

Tonći je bio među najstarijim navijačima kotorskog Primorca i jedan od osnivača "Beštija". Kao strastveni ljubitelj sporta, redovno je pratio brojne vaterpolo i fudbalske utakmice u Kotoru, a s navijačima je često odlazio i na gostovanja.

Tradicionalne gradske fešte takođe se nisu mogle zamisliti bez Tonćija koji je, veseljem i originalnošću, na pravi način isticao autohtoni kotorski duh.

Najpoznatijem “Beštiji” su dugi niz godina na vaterpolo utakmicama pjevali "Ale ale, Tonći Praci, ale, sveto ime je , vječno živjeće, njemu dajem sve”, a proteklih dana navijači “Primorca” su pokazali organizujući akciju dobrovoljnog davanja prijeko potrebne krvi za svog “El komadanta”, da su do posljednjeg dana bili uz njega i pokušali mu olakšati posljednje dane.

Galerija

Bonus video: