El Komandante izgubio bitku: Preminuo Tonći Praci

Ostaće upamćen po brojnim dogodovštinama, anegdotama, kojih će se Kotorani sjećati još dugo i prepričavati generacijama koje dolaze
414 pregleda 18 komentar(a)
Tonći Praci, Foto: Privatna arhiva
Tonći Praci, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.10.2013. 11:06h

Poznati kotorski oriđinal, simbol grada, 65-godišnji Tonći Praci preminuo je jutros u kotorskoj Opštoj bolnici gdje je vodio svoju posljednju bitku sa teškom bolešću.

Vjerovatno , posljednji origđinal kotorski, najpoznatiji "Beštija" koji je godinama uveseljavao svoje sugrađane, danas ih je po prvi put rastužio.

Ostaće upamćen po brojnim dogodovštinama, anegdotama, kojih će se Kotorani sjećati još dugo i prepričavati generacijama koje dolaze.

Tonći je bio među najstarijim navijačima kotorskog Primorca i jedan od osnivača "Beštija". Kao strastveni ljubitelj sporta, redovno je pratio brojne vaterpolo i fudbalske utakmice u Kotoru, a s navijačima je često odlazio i na gostovanja.

Tradicionalne gradske fešte takođe se nisu mogle zamisliti bez Tonćija koji je, veseljem i originalnošću, na pravi način isticao autohtoni kotorski duh.

Najpoznatijem “Beštiji” su dugi niz godina na vaterpolo utakmicama pjevali "Ale ale, Tonći Praci, ale , sveto ime je , vječno živjeće, njemu dajem sve”, a proteklih dana navijači “Primorca” su pokazali organizujući akciju dobrovoljnog davanja prijeko potrebne krvi za svog “El komadanta”, da su do posljednjeg dana bili uz njega i pokušali mu olakšati posljednje dane.

Pracijeva kćerka Karmen Mirošević kazala je ranije "Vijestima" da je odziv bio dobar, te da se pozivu za doniranjem krvi odazvao veliki broj Kotorana.

Ona se zahvalila svima koji su u teškim trenucima bili uz njega.

Ostavio je iza sebe suprugu Slavicu, djecu Karmen, Maju, Duja i Andriju i unučad.

Biće sahranjen na kotorskom gradskom groblju 29. oktobra u 16 sati.

Bonus video: