Nikšić: Ozvaničena saradnja Filozofskog fakulteta i Opšte bolnice

Dvije ustanove već duži niz godina imaju dobru saradnju, prije svega na polju psihologije i predškolskog vaspitanja
98 pregleda 3 komentar(a)
Ilija Ašanin, Blagoje Cerović, Foto: Svetlana Mandić
Ilija Ašanin, Blagoje Cerović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.10.2013. 14:11h

Dugogodišnja uspješna saradnja Filozofskog fakulteta i Opšte bolnice u Nikšiću je ozvaničena potpisivanjem Ugovora o poslovnoj saradnji koji će, prema riječima dekana prof.dr Blagoja Cerovića, biti samo dodatni impuls za još čvršće veze i nove ideje.

"Sa Opštom bolnicom već godinama imamo veoma dobru saradnju i značajan broj disciplina na ovom fakultetu, poput predmeta na psihologiji i predškolskom vaspitanju, vezani su za medicinu. To su i inkluzivno obrazovanje, značajan broj naučnih skupova na kojima razmjenjujemo kadrove i projekti koji zahtjevaju tim stručnjaka sastavljenih i od ljekara, psihologa“, kazao je Cerović.

On je pohvalio predusretljivost Opšte bolnice kada je u pitanju zdravstvena zaštita studenata kojih na Filozofskom fakultetu ima 2.500 jer su uvijek brzo i adekvatno reagovali, bilo da su u pitanju hitne intervencije, pretrage ili fizioterapeutske usluge.

"Počastvovan sam što Ugovor potpisujemo u godini kada Fakultet proslavlja 50 godina uspješnog rada. I dalje ćemo nastaviti sa uspješnom saradnjom, razmjenjivati kadrove, sarađivati na naučno-istraživačkim projektima. Od 2008.godine odjeljenje za psihijatriju je jednim dijelom nastavna, a u potpunosti praktična baza za studente odsjeka za psihologiju“, kazao je direktor Opšte bolnice dr Ilija Ašanin.

On je istakao da je najbolja potvrda da je riječ o kvalitetnom kadru činjenica da će od januara odsjek za psihijatrijske bolesti koji je bio u sklopu odjeljenja za interne bolesti dobiti status odjeljenja i to će biti prvo odjeljenje za psihijatrijske bolesti u Crnoj Gori.

Bonus video: