Kao u hotelu: Brucoši prezadovoljni uslovima u novom studentskom domu

“Soba je prostrana, to mi je najbitnije, a ima i kupatilo"
399 pregleda 6 komentar(a)
Novi studentski dom, Foto: Zoran Đurić
Novi studentski dom, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.10.2013. 16:07h

Brucoši su prezadovoljni uslovima u novom studentskom domu, tvrde da je smještaj kao u hotelu.

Posebno su impresionirani prostranim sobama i što svaka ima kupatilo.

“Imamo čitaonice, Internet, veliku menzu, fakulteti su blizu. Valjda će brzo da otvore i teretanu, prezadovoljan sam uslovima. Stvarno nemam riječi”, kazao je brucoš PMF-a Mitar Đukanović.

Tvrdi da je ulazio u ostale podgoričke domove i da se ne mogu uporediti sa novim, koji je premijer Milo Đukanović otvorio 1. oktobra.

Vladimira Milovića reporteri “Vijesti” zatekli su u sobi nedugo nakon što se vratio sa predavanja.

“Kao da sam smješten u elitnom hotelu, a ne u studentskom domu”, kazao je Milović.

Iz Uprave doma, koji je izgradila firma “Kroling”, kazali su da će se do kraja nedjelje useliti i stotinjak starijih studenata.

Anđela se već uselila, prvi put stanuje u domu i prezadovoljna je.

“Soba je prostrana, to mi je najbitnije, a ima i kupatilo. Do sada nijesam željela da stanujem u domovima, već sam stanovala privatno. Čim se otvorio ovaj dom, odlučila sam da se prijavim”, kazala je.

Dom sadrži 126 dvokrevetnih i 70 trokrevetnih opremljenih soba, a u njemu mogu da se smjeste 462 studenta.

Dom ima kuhinju i menzu, kancelarijski prostor za administraciju, tehničke prostorije, biblioteku sa čitaonicom sa 84 mjesta, Internet salu...

Ugovorom o privatno-javnom partnerstvu predviđeno je da krevet u novom domu košta mjesečno 108 eura, dvadesetak više nego što država ukupno izdvaja za smještaj i ishranu u postojećim. Poreski obveznici plaćaće 80 procenata te cijene, odnosno oko 86 eura, a studenti oko 22 eura, saopšteno je ranije iz Ministarstva prosvjete.

Ne sviđa im se kontrola na recepciji

Odmah po ulasku u dom, dočekuje vas recepcioner, koji evidentira posjetioce, što se baš i ne sviđa pojedinim studentima.

“To je jedina mana, zašto neko mora da zna ko mi dolazi u sobu, a ko izlazi? Zašto drugarica ne bi mogla da prespava kod mene? To sve može u ostalim domovima, ne znam zašto je to ovdje problem”, kazala je jedna studentkinja.

Bonus video: