"Skala" dofarbala semafor u Škaljarima

Za saobraćajni udes radio prozvao lokalnu vlast, iako je semafor bio ugašen tokom mandata prethodne
125 pregleda 18 komentar(a)
semafor, Škaljari, Foto: Skala radio
semafor, Škaljari, Foto: Skala radio
Ažurirano: 26.07.2018. 18:55h

Od kada je nova kotorska vlast privatnom Skala radiju ukinula redovne dotacije iz gradskog budžeta koje su dobijali od prethodne DPS uprave, radio Slavka Mandića koristi svaku priliku da se obruši na lokalnu vlast.

Posljedni primjer su saobraćajne gužve u Kotoru, kao i pokvareni semafor na raskrnici u Škaljarima koji je ugašen još u vrijeme prethodne DPS gradske uprave.

U tekstu pod naslovom „Pokvareni semafor u Škaljarima uzeo još jedan danak“, Skala je objavila priču o tome da je on prouzrokovao saobraćajnu nezgodu jer se vozilo srbijanskih registarskih oznaka zaustavilo, misleći da je upaljeno crveno svjetlo.

“Vozač nije znao da je da u ljetnjim mjesecima sunce u poslijepodnevnim satima baca svoje zrake pravo na semafor pa se učesnicima u saobraćaju čini da je upaljeno crveno svjetlo. Na njega je naletjelo drugo vozilo i sudar je bio neminovan,” piše Skala dodajući da se zbog prividno upaljenog crvenog svjetla na pokvarenom semaforu stalno zaustavljaju vozači i time stvaraju dodatne zastoje u ionako velikim kotorskim saobraćajnim gužvama.

Radio je to ilustrovao fotografijom spornog semafora na kojoj se veoma upadljivo vidi navodno upaljeno crveno svjetlo. Ipak, radi se o veoma jasno uočljivoj naknadnoj intervenciji na fotografiji semafora, na kojoj je kasnije u Microsoft Paintu ili Corel Drawu, “ofarbano” crveno svjetlo, tvrde za “Vijesti” više IT stručnjaka.

Oni su mjerili “gustinu” fotografije u pikselima, koja je na mjestu izrazito jarkog crvenog svjetla u odnosu na ostatak fotografije, jako gusta i potvrđuje da se radi o “lažnjaku” odnosno, naknadno dorađivanoj fotografiji.

Bonus video: