Voda sa Mareze još nije upotrebljiva za piće

Iz "Vodovoda" su saopštili da je povećana mutnoća vode na vodoizvorištu Mareza zbog jučerašnjih obilnih padavina
9 komentar(a)
voda, čaša vode, Foto: Shutterstock
voda, čaša vode, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.10.2013. 12:10h

Tehnički direktor “Vodovoda i kanalizacije” Filip Makrid saopštio je da se bilježi pad mutnoće vode na vodoizvorištu Mareza, ali smatra da bi građani tek sjutra ili prekosjutra mogli piti vodu.

“Izmjereno je od pet do sedam mjernih jedinica mutnoće na gradskom vodoizvorištu, što je znatano manje od izmjerene mutnoće juče između 15 i 16 časova. Prema mojoj procjeni da će se, ukoliko se nastavi lijepo vrijeme, sjutra ili eventualno prekosjutra mutnoća spustiti ispod jedne mjerne jedinice, kada će biti upotrebljiva za piće, a mi ćemo blagovremeno obavijestiti javnost kada to bude”, kazao je Makrid “Vijestima”.

Iz "Vodovoda" su saopštili da je povećana mutnoća vode na vodoizvorištu Mareza zbog jučerašnjih obilnih padavina, te da stoga nije upotrebljiva za piće.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada,dio ispod Gorice , Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo,Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Bonus video: