Izlivanje Savinog potoka poplavilo Murtovinu, sjutra prestanak padavina

Na ulicama Glavnog grada bio je znatno usporen saobraćaj, a pojedina naselja kao što su Murtovina, Vranići i Zelenika poplavljena su
124 pregleda 3 komentar(a)
poplave, Foto: Luka Zeković
poplave, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.09.2013. 15:35h

Kiša, koja je počela juče oko ponoći, u Glavnom gradu je na mnogim mjestima izazvala poplave, jer je do 14 časova palo 165 litara vode, kako je saopštio meteorolog Dušan Pavićević.

Na ulicama Glavnog grada bio je znatno usporen saobraćaj, a pojedina naselja kao što su Murtovina, Vranići i Zelenika poplavljena su.

Pavićević je "Vijestima" kazao da se danas padati slaba kiša, dok već sjutra neće biti padavina, ali će zato biti hladnije.

"Tokom noći između nedjelje i ponedjeljka palo je 104 litra vode, a prema mjerenju u 14 časova palo je 165 litara vode. Srijeda će biti bez padavina, ali mnogo hladnija. Temperatura će padati sve do petka, kada se očekuje porast temperature i sunčano vrijeme", kazao je Pavićević. očekuje nagli pad temperature do petka očekuje pršto je izazavalo poplave u i otežalo odvijanje saobraćaja u pojedinim djelovima grada, ali se već sjutra očekuje prestanak padavina, kazao je juče "Vijestima" meteorolog Dušan Pavićević.

U Murtovini se ponovo izlio Savin potok pa su imanja i ulice oko nejga plivale u vodi, a u ulicama Vojvode Vasa Bracanova i Generala Sava Orovića došlo do je izlivanja septičkih jama pa se u pomenutim ulicama osjećao užasan smrad.

Danilo Rašović tvrdi da se Savin potok izlije za vrijeme najmanje kiše i da je krajnje vrijeme da neko riješi taj problem.

"Ne znam ko je nadležan, niti zadužen za to, ali sramota je da posle baš svake kiše trpimo ovakve stvari. Počećemo kanale da kopamo kanale kroz selo, pa da se čamcima prevozimo kad kiša padne", kazao je Rašović.

Automobili su se jedva kretali Orijenskom, Balkanskom, Savskom i Ulicom Nikole Lopičića u Murtovini, a Sanja Prelević tvrdi da je jedva juče ujutro odvela djecu u Osnovnu školu "Dragiša Ivanović".

"Na ulicama je katastrofa. Iz kuće ne mogu bez čizama izaći, a Murtovina se poslije svake kiše pretvori u jezero. Gradonačelnik nam je sinoć izjavio da su se dobro spremili za zimu... evo vidim kako su se spremili", kazala je Prelević.

Bonus video: