DPS odgovara SDP-u: Želite stagnaciju Cetinja

Danas je problem “Zona sporta”, sjutra će to biti žičara Kotor – Lovćen – Cetinje, a preksjutra ko zna protiv koga i čega, porućili su iz cetinjskog odbora DPS-a
10 komentar(a)
Cetinje, Foto: Booking.me
Cetinje, Foto: Booking.me
Ažurirano: 29.09.2013. 18:22h

Istupi Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) na Cetinju govore o njima i njihovoj konstantnoj težnji ka stagnaciji Prijestonice, poručio je lokalni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u tom gradu, reagujući na najavu SDP-a da će pokrenuti inicijativu za zaštitu Zone sporta.

U lokalnom SDP-u kažu da se ne mire sa realnom opasnošću da sadašnja sportska zona bude trajno devastirana sadržajima kojima, kako su ocijenili, tu nije mjesto, te da su zbog toga u proteklom periodu radili na pronalasku rješenja, prihvatljivog za sve.

"Danas je problem “Zona sporta”, sjutra će to biti žičara Kotor – Lovćen – Cetinje, a preksjutra ko zna protiv koga i čega", odgovorili su iz odbora DPS-a u Prijestonici..

Ocjenjuju da je "krajnje simptomatično da pomenuta partija u predizbornom periodu pokušava kočiti DUP Zona sporta, baš kako to ista partija čini i sa procesom raspisivanja tendera za gradnju žičare Kotor – Lovćen – Cetinje".

SDP Cetinja: Zaštitimo Zonu sporta >>>

"No, sa druge strane, sam Opštinski odbor SDP - Cetinje ne prestaje da uveseljava javnost. Predizborni dušebrižnici, kako se to i očekivalo, nastavljaju da se za svoj grad ‘bore’ saopštenjima, koja i dalje odišu nestručnim i netačnim tvrdnjama. Predstavnici OO SDP - Cetinje ‘ne mire se sa realnom opasnošću’. Uprošteno - investicija kojom će Cetinje dobiti nova radna mjesta, u ovom je slučaju ‘opasnost’, sa kojom se pojedinci ‘ne mire’", poručili su iz DPS-a.

U toj smtranci trvde da pojedinci u SDP-u nemaju ni najblažeg dodira sa oblašću urbanizma, ali se ipak miješaju u tu oblast.

"Da li ima kraja lakrdijašenju laika i nabijeđenih eksperata kakvih je u OO SDP očigledno na pretek? Jer, i kakav neupućeni pojedinac, koji urbanizam doživljava kao hobi, sasvim jasno uvidio bi da DUP “Zona sporta” ne predviđa bilo kakve ‘servisne’ saobraćajnice, niti devastaciju sportskih površina u našem gradu", naveli su iz DPS-a, dodajući da je to sve što se može reći "o naglom predizbornom dušebrižništvu opštinskog odbora SDP, koji nikad ništa nije uradio za sopstveni grad".

Pozvali su funkcionere SDP-a da, umjesto pokušaja tumačenja materije u koju se ne razumiju, malo pažnje posvete svojim pozivima i poslovima.

"Jer, kada vidimo sa kakvim uspjehom uspijevaju urušiti renome nekad ustanove za primjer i poštovanje, koja iz dana u dan ostaje bez odjeljenja i priznatih medicinskih eksperata, onda je tužno da se neko takav nađe pozvanim da dijeli lekcije. A kad su već tako ‘zabrinuti’ za svoj grad, pa svako malo preduzimaju neopisive nadljudske napore šaljući saopštenja, neka stave prst na čelo i zapitaju se što su oni ikad uradili za Cetinje. Odgovor je jasan - ništa", zaključili su iz Opštinskog odobra DPS-a na Cetinju.

Bonus video: