AMSCG: Saobraćaj umjerenog intenziteta

Iz Automoto saveza Crne Gore (AMSCG) apeluju na vozače da u zonama radova voze sporije i opreznije i poštuju postavljenu signalizaciju
0 komentar(a)
putevi, Foto: Stanje na putevima
putevi, Foto: Stanje na putevima
Ažurirano: 28.09.2013. 06:34h

Saobraćaj u Crnoj Gori je umjerenog intenziteta i obavlja se po suvim kolovozima.

Iz Automoto saveza Crne Gore (AMSCG) apeluju na vozače da u zonama radova voze sporije i opreznije i poštuju postavljenu signalizaciju.

Zbog radova na rekonstrukciji tunela broj 2, 4 i 10, na magistralnom putu Podgorica - Kolašin, saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminima od 09.00-11.00 od 14 do 16 sati i od 23.00 do 03.00 sata. Van ovih termina saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-2, Ribarevina - Berane u toku je rekonstrukcija tunela Tivran. Saobraćaj se obavlja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Usljed oštećenja trupa puta jednom trakom naizmjenično se saobraća i na magistralnom putu Rožaje - Špiljani u mjestu Bijela crkva.

U toku je rekonstrukcija regionalnog puta R-4 Slijepač most - Pljevlja, dionica Pavino polje - Kovren - Crkvice .Saobraćaj se obavlja naizmjenično jednom trakom.

Na putnom pravcu Berane - Lubnice, saobraćaj će biti u stalnom prekidu. Alternativni putni pravac je Berane - Crni vrh - Bastahe - Lubnice i namijenjen je za saobraćaj vozila do 7 tona.

Na starom putu Podgorica - Danilovgrad, od skretanja za Malo brdo do skretanja za Rogame, zbog radova, saobraćaj je u prekidu za sve vrste vozila.Predviđeno je da radovi traju do 1. novembra.

Zbog održavanja brdske auto trke Kup Glava Zete, danas i sjutra saobraćaj će biti u prekidu na dionici puta Glava Zete - Bogetići u vremenu od 10.00 do 15.00 sati.

U noći između nedjelje i ponedjeljka, na magistralnom putu M-2 Lepetane - Tivat, režima saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog radova na priključenju na glavni kanalizacioni vod.

Devet saobraćajnih nezgoda sa jednim teže povrijeđenim

Inače, u protekla 24 sata na putevima dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže,a 3 osobe lakše povrede.

"Informativni centar zajedno sa sluzbom pomoci na putu na usluzi je svim gradjanima neprekidno 24 sata. Sve informacije mozete dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063 239987", poručuju iz AMSCG.

Bonus video: