Ekonomski fakultet iz Podgorice dobio prestižnu nagradu

Chalenge Future je takmičenje za studente koje promoviše održivi razvoj i inovacije, Ekonomski fakultet je proglašen za najinovativniju školu
2 komentar(a)
Ekonomski fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ekonomski fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.09.2013. 15:34h

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore je već drugu godinu za redom, u konkurenciji više od 1800 škola iz cijelog svijeta, proglašen najinovativnijom školom na takmičenju Chalenge Future koje je u srijedu završeno na Bledu u Sloveniji.

Kako je saopšteno sa tog fakulteta, ideja tima “Balkans inventors” je iskoristiti potencijale i razviti organsku proizvodnju u Crnoj Gori. "Svojom idejom tim našeg Fakulteta je uspio da osvoji peto mjesto, a zahvaljujući njihovim ukupnim aktivnostima u svim segmentima takmičenja Ekonomski fakultet je dobio nagradu za najinovativniju školu", navodi se u saopštenju.

Chalenge Future je globalno takmičenje za studente koje promoviše održivi razvoj i inovacije. Ove godine, među 1360 timova, učestvovao je i tim studenata sa Ekonomskog fakulteta pod nazivom „Balkans inventors“ kojeg čine Danica Čelebić, Miloš Joksimović i Džemal Lekić , dok je njihov mentor bio saradnik u nastavi Vladimir Vulić.

Bonus video: